Mombasa da Gezilecek Yerler

Yeni Burhani Bohra Camii, Mombasa

Bu caminin ayrıntılı cephesi ve yükselen minaresi, Eski Liman'a bakmaktadır. 1902 yılında inşa edilen bu siteyi işgal eden üçüncü camidir.

Tusks, Mombasa

Tusks, Mombasa

Hakim Moi Bulvarı, yolun üzerinden geçen ünlü fil dişleridir. İngiltere'nin Prenses Elizabeth, şimdi Kraliçe II.Elizabeth'in 1952 ziyaretini anmak için dikildi. Alüminyumdan yapıldığı için biraz hayal kırıklığı yaratabilirler.

Kaya Kinondo Kutsal Ormanı, Mombasa

Diani Beach bölgesinde iseniz, Kaya Kinondo ormanı keşfetmek için bir veya iki saat harcadığınızdan emin olun. Bu Unesco Dünya Mirası alanı, yüzyıllardır Digo halkı için kutsal bir bölge olmuştur. Burada düzenlenen inanç ve törenlerin yanı sıra sadece 75 dönüm olmasına rağmen 187 türe sahip olduğu söylenen ormanda büyüyen bitkilerin tıbbi ve mutfak kullanımlarını anlatacak bir rehberle yürümeniz gerekecek. ağaçların. Babunların yanı sıra Colobus ve Sykes maymunlarını da göreceksiniz. Burada bir yürüyüş şiddetle tavsiye edilir. Zamanınız varsa, rehberinizden size yerel Digo köyünün etrafında göstermesini veya hatta sizi ruhsal şifacıya tanıtmasını isteyin.

Diani Plajı, Mombasa

Diani Plajı, Mombasa

Bir zamanlar muhteşem hava ve eşit derecede muhteşem manzaraya sahip gerçek bir tropik Cennet, Mombasa'nın 30 km (19 mi) güneyindeki bu 20 km (12 mi) kumluk, güney kıyısında en gelişmiş olanıdır. Bu kadar popüler olmasının bir nedeni, resifin deniz yosunu filtrelemesi, bu nedenle kumlu kıyıların gerçekten bozulmamış olması. Özel kır evlerinden birinde kalırsanız, yerel balıkçılar siparişinizi alacak ve ıstakozları ve derinliğin diğer lezzetlerini kapınıza teslim edecektir. Şunun için en iyi: şnorkelli yüzme, güneşin doğuşu, yürüyüş, rüzgar sörfü. Kolaylıklar: yiyecek ve içecek, su sporları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi