Reykjavik Rehberi

Reykjavik şehrinde neler yapılır?

Reykjavik


Güne göre Reykjavík'in gün boyunca sunabileceği çok şey var. Reykjavik Şehir Merkezi Reykjavik'in şehir merkezi nispeten küçüktür, bu da 2-3 saat içinde yürüyerek keşfetmeyi kolaylaştırır.
Laugavegur ve Skólavörðustígur, şehrin ana alışveriş alanlarıdır, ikincisi son derece modaya uygun ve giderek daha popüler. Bu alan çok güzel ve alternatif sokak sanatı ile dekore edilmiştir ve Hallgrimskirkja Kilisesi'ne kadar uzanmaktadır.

Kilise, İzlanda'daki en ikonik ve anında tanınabilir binalardan biridir ve Yüzüklerin Efendisi'nde görebileceğiniz bir şeyi anımsatır. İçeride, modern sanat fuayeyi süslüyor, iPad'ler çok sayıda ek bilgi sunuyor ve bir asansör, ziyaretçileri şehrin muhteşem panoramik manzaralarının tadını çıkarabilecekleri binanın tepesine götürüyor.

Sun Voyager, Reykjavik'teki deniz kıyısına oturan bir Viking longboat'ı andıran metal bir heykel. Jón Gunnar Árnaso'nun bu sanat eseri Reykjavík'te en çok ziyaret edilen yerlerden biri ve körfezin diğer tarafındaki Esja Dağı manzarasıyla harika bir fotoğraf yeridir.

Reykjavik Görülecek Yerler

Reykjavik


Bit Pazarı 
her hafta sonu açıktır ve birçok ilginç antika ve ikinci el eşya arasında inanılmaz çeşitli el yapımı eserler, mücevherler ve örme mallar sunmaktadır. 
Old Harbor bölgesi çarpıcı balık ve biftek restoranları, kafeler ve şehrin denizle olan yakın ilişkisine benzeyen hoş bir atmosfer sunmaktadır. Tüm balina izleme, balık tutma, martı izleme ve Northern Lights tekne turları buradan kalkıyor. 
Parlamento Binası, İzlanda Parlamentosu (Alşingi) toplantılarına ev sahipliği yapıyor. 
1880-1881 yılında inşa edilmiş olup İzlanda'daki en eski kamu bahçesine sahiptir. Mütevazı parlamento binası da Milli Kütüphane, Eski Eserler Koleksiyonu (Ulusal Müze'nin öncüsü) ve Ulusal Galeri'ye ev sahipliği yapmaktadır. 
Tjörnin adı verilen Belediye Binası ve Gölet ve onları çevreleyen güzel park, Reykjavík'te keşfedilecek en yaygın yerlerden biridir. Önde gelen göl 40-50 kuş türüne ev sahipliği yapar ve park, yerlilerin favori rekreasyon alanlarından biridir. Kabine Evi aslen 18. yüzyılda vagabond'ları barındıracak şekilde inşa edildi, ancak Danimarka hükümeti evin 1816'ya kadar hapishane olarak hizmet etmesi gerektiğine karar verdi. 
1904'te İzlanda'ya ev kuralı verildiğinde, bu duyuru kamuya açık olarak okundu. Kabine Evi'nin adımları ve daha sonra ülkenin resmi bayrağı ilk kez bu binanın önünde çekildi. Sonuç olarak, ev İzlanda hükümetinin bakanları tarafından işgal edildi ve şimdiki rolünü aldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi