Yalta Gezilecek Yerler

Yalta Nikitsky Botanik Bahçesi

Yalta Nikitskiy Botanik Bahçesi

Bahçeler ilk olarak 1812'de Rus botanikçi (doğumdan İsveçli) Christian Steven tarafından ortaya konuldu. Bu mimari peyzajın mükemmel örneği, Ukrayna'nın güneyindeki en büyük bilimsel araştırma kuruluşu ve doğa rezervidir. Bahçe, kıyıya kadar birkaç kilometrekarelik bir yamaç kaplar ve 25.000 bitki türüne ev sahipliği yapar. Park, geniş bir gül bahçesi ve subtropikal bitki bahçesi de dahil olmak üzere 4 farklı bölüme ayrılmıştır.

Uchan-Su, Yalta

98 metrelik Kırım şelalelerinin en büyüğü olan Uchan-Su, muhteşem bir manzaraya sahiptir. Şelalenin üst kısmında “Kartal Yuvası” adı verilen bir gözlem platformu size neredeyse kuşbakışı bir görünüm kazandırıyor. Eski Yunanlılar şelale Kremastro-Nero (asılı su) olarak adlandırdılar, ancak Uchan-Su (uçan su) olarak adlandırılan Türklerdi; şimdi sadece Yalta şelalesi denir.

Yalta Vorontsovsky Sarayı

Yalta Vorontsovsky Sarayı

Bazen Alupinsky Sarayı olarak adlandırılan, Yalta'nın batısındaki Alupka'daki konumundan bu devasa kompleks, İngiliz mimar Edward Blore tarafından yazlık konut olarak kullanılmak üzere Kont Mikhail Vorontsov için Klasik tarzda tasarlandı. 18 yıl süren inşaat, 1830'dan 1848'e kadar uzanıyordu. Zeminler geniş ve çeşitli kıtalardan bitki türlerini içeriyor. Saray, Winston Churchill de dahil olmak üzere İngiliz heyetine ev sahipliği yaptığı 1945 Yalta Konferansı'nda tarihi bir rol oynadı.

Yalta Hayvanat Bahçesi

Bu özel hayvanat bahçesi yaklaşık 500 hayvan sakinine sahiptir ve bunların çoğu Sovyetler Birliği'nin çöküşünden sonra başarısız olan sirklerden kurtarılmıştır. Buradaki hayvanların çoğunu beslemek mümkündür; girişte yiyecek satın alabilirsiniz. Bu yazı sırasında yenileme için ayrı bir giriş ücreti olan bir akvaryum kapalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi