Cape Point, Cape Town

Cape Point, Cape Town

Cape Point

Cape Point, Atlantik'e doğru uzanan dramatik bir bıçağın kaya kenarıdır. Görüntüleme platformundan denize bakan, bu onur resmi olarak Güney Afrika'ya yaklaşık 160 km (100 mil) Cape Agulhas'taki başka bir dramatik noktaya ait olsa da, Afrika'nın ucunda olduğunuzu hissediyorsunuz. Cape Point'ten False Bay ve Hottentots Holland Dağları'nın manzarası şaşırtıcı. Görüntüleme platformu ve eski deniz feneri kadar yürüyüş çok dik; bir füniküler her üç veya dört dakikada bir koşu yapar. Bir ceket veya kazak al - rüzgar şiddetli olabilir. 1913'ten 1919'a kadar, yüksek su işaretinin 816 feet üzerinde eski deniz fenerini inşa etmek altı yıl sürdü. Açık bir günde eski deniz feneri harika bir seyir işaretiydi, ancak sisler yuvarlandığında işe yaramazdı, bu yüzden Dias Gözetleme Noktası'nda yeni ve çok daha düşük bir deniz feneri (286 feet) inşa edildi. Güney Afrika sahillerinde en güçlü olan daha yeni, döner deniz feneri her 30 saniyede bir üç kez yanıp söner. Birkaç geminin aşağıdaki Körük veya Albatros Kayası'na girmesini engelledi. Deniz fenerlerine giremezsiniz, ancak üslerinden manzaralar muhteşem.

Cape Point Hakkında

Gemileri yapmayan gemilerin keskin hatırlatıcıları Cape'in etrafında noktalı. Paslı kalıntılarını bazı plajlarda göreceksiniz. En ünlü batıklardan biri, ABD'nin Müttefiklerin II. Dünya Savaşı sırasında çok miktarda malzemeyi taşımasını sağlamak için ürettiği yüzlerce Özgürlük Gemisinden biri olan Thomas T. Tucker. Gemiyi yapan kıyı şeridinde devriye gezen Alman U-tekneleri değildi. Sis kapalıydı ve 1942'deki ilk yolculuğunda Olifantsbos Noktasına çıktı. Neyse ki, tüm gemiler kurtarıldı, ancak enkaz yakında sahili döven sert denizlerde ayrıldı.

Cape Point, Cape Town

Cape Point Gezisi

Deniz fenerinin yakınındaki Cape Point'in batı yamaçlarında gördüğünüz gemi direği Global Atmosphere Watch Station'a (GAW) aittir. Güney Afrika Hava Bürosu, Almanya'nın Garmisch kentindeki Fraunhofer Enstitüsü ile birlikte, dünya atmosferinin kimyasında iklimi etkileyebilecek uzun vadeli değişiklikleri izlemek için bir araştırma laboratuvarı bulunduruyor. Bu, Cape Point'teki hava çoğu zaman özellikle saf olarak kabul edildiğinden, dünya çapında 20 GAW'dan biridir.

Büyük sit-down Two Oceans Restaurant muhteşem manzarasına sahiptir ve yemek de iyidir. Ayrıca burada aperatif ve üç hediyelik eşya satan bir kiosk var. Yoğun sezonda (Aralık-Ocak), Cape Point'i olabildiğince erken ziyaret edin; Aksi takdirde çok sayıda tur otobüsü ve yolcuları tarafından gömüleceksiniz. Eğlenceli bir alternatif, konforlu temel konaklama birimleri ve Güney Afrika Milli Parkları üzerinden rezervasyon yapılan inanılmaz manzaralar sunan bir gecede yürüyüş yapmaktır. Ne yazık ki yerli chacma babunları giderek tehdit altında ve Yarımada'nın nüfusunun şu anda sadece 350 ila 400 kişi olduğu tahmin ediliyor. Birçok babun, evleri basmak ve yiyecek çalmak için vuruldu. Babun besleyen turistler bu ciddi durumdan büyük ölçüde sorumludur. Otoparkta babunlara karşı dikkatli olun; kışkırtırlarsa tehlikeli olabilirler. Onları beslemeyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi