Nishi-Hongan-ji, Kyoto

Nishi-Hongan-ji, Kyoto

Nishi-Hongan-ji

Bu muazzam Dünya Mirası alanının iç kısmında ana salonunda 1.000 tatami paspas vardır ve Jodo Shinshu Budizm mezhebinin merkezi de benzer sayıda takipçiye sahiptir. Bileşik, 16. yüzyıl Momoyama mimarisinin birçok güzel örneğini içermektedir. Bunların en ünlüsü arasında güney tarafında bir kapı bulunmaktadır. Büyüleyici detaylara özenle oyulmuş, Higureshi-no-mon (Tüm Gün Uzun Kapısı) olarak adlandırılır, çünkü saatlerce efsanevi ve gerçek hayvanlar, kuşlar ve çiçekler tasvirlerine bakabilir ve bakabilir.

Nishi-Hongan-ji Hakkında BilgilerNishi-Hongan-ji, Kyoto


1272'de kurulan tarikat, cenneti basit bir büyüyü okuyarak ulaşılabilir kılmak için kitlelere hitap ederek büyük popülerlik kazandı. Tüm Jodo Shinshu tapınaklarında olduğu gibi, ana sunak, zarif altın boyalı nilüfer vazoları ve hepsi karanlık salonda parlayan görünen altın süslemeli bir gölgelik ile çevrili Amida Buddha'nın görüntüsüdür. Bu tapınağa ait Budist imgelerin bazıları, Horikawa'nın doğu tarafındaki caddenin karşısında, Ryukoku Müzesi'nde yer almaktadır. Çin mağara resimlerinde duvar resimlerinin yeniden oluşturulması müzedeki fotoğraflar aracılığıyla çoğaltıldı.

Alınması bir haftadan bir aya kadar izin verilirse birkaç bina girilebilir (ayrıntılar için web sitesini ziyaret edin). Bunlardan biri, 1587 yılında inşa edilmiş zarif bir üç katlı yapı olan Hiunkaku Pavyonu, bir zamanlar savaş ağası Toyotomi Hideyoshi'nin ikametgahıydı ve buraya taşındı. Her gün sabah 6'da yapılan sabah servisi, gözlemlemek veya katılmak için iyi bir fırsat sağlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi