Sabang, Endonezya

Sabang, Endonezya

Sabang

Sumatra'nın 14 km (9 mil) kuzeybatısındaki muhteşem volkanik ada Pulau Weh'in en büyük şehri, muhteşem dalış ve şnorkelle dalış yapmak için el değmemiş mercan resifleri ile çevrilidir. 2004 tsunami, batı tarafındaki mercanların çoğunu yok etmesine rağmen, doğu - özellikle Rubiah Adası - güzel gelişmemiş plajları ve muhteşem deniz yaşamı ile bozulmamış kalıyor.

Gunung Merapi, Sabang

Sizi zaman zaman aktif olan bu yanardağa götürmek için Sabang'tan bir rehber kiralayın. Yol bittiğinde, ona ulaşmak için bir patikada yürümeniz gerekir ve orada bir kez kraterler arasında yürüyüş yapabilirsiniz. Dağa gidiş ve dönüşte sıcak su kaynaklarının olduğu noktalarda durabilirsiniz.

Kilometre Nol, Sabang

Sabang'ın yaklaşık 47 km kuzeyinde Endonezya'nın en batı noktasına ulaşacaksınız. En güzel yer olmasa da - oldukça çirkin pembe ve bej bir anıtla işaretlenmiş - kısa bir ziyaret için durmak size övünme hakları verecek ve yolculuğunuzda bazı güzel tepeler ve ormanlar geçireceksiniz.

Sabang Pantai sumur tiga plaj

Sabang Pantai sumur tiga plaj

Bu güzel beyaz kum plaj, şehrin yaklaşık 5 km (3 mil) veya 15 dakika doğusundadır. Temiz su ve mercan nedeniyle şnorkel ve dalış tavsiye edilir. Ayrıca II. Dünya Savaşı işgalinden kalan Japon sığınaklarını da keşfedebilirsiniz. Sahilde yemek için çok sayıda bağımsız yer olmasa da, misafir olmayanlara kaliteli yemekler sunan bir dizi plaj oteli bulacaksınız. Kolaylıklar: yiyecek ve içecek; su Sporları. Best For: şnorkel; yürüme.

Sabang Rubiah Deniz Bahçesi

Adadaki en iyi dalış ve şnorkelle dalış için Iboih Plajı'na yaklaşık 200 metre (200 metre) uzaklıktaki Rubiah Adası'na bir tekne alın. Bu doğa rezervi, mercan resifleri ile bilinir ve melek balığı, papağan balığı, aslan balığı ve daha fazlası dahil olmak üzere olağanüstü sayıda renkli balığa ev sahipliği yapar. Dalış türü değilseniz, sualtı canlılarını cam tabanlı bir tekneden görebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi