Selous Game Rezerv Ziyareti

Selous Game Rezerv

Selous Game Rezerv Ziyareti Hakkında

Bu parkı ziyaret etmenin büyük avantajları var. Birincisi, turist sayısı şu anda sürünüyor olsa da, bir sürü gürültülü aracın ortasında oyun izleme şansınız çok az.

Bir başka önemli çizim, oyun izleme ve kuş gözlemlemenizin çoğunun sudan yapılmasıdır. Selous bir milli park değil bir oyun rezervi olduğundan, daha geniş bir faaliyet yelpazesine izin verilir, böylece yürüyebilir, kamp yapabilir ve bir tekne safarisine gidebilirsiniz. Bir gölün veya nehrin ortasında bir teknede otururken duş almak, oynamak ve genellikle eğlenmek gibi bir fil sürüsünü izlemek gibi bir şey yoktur. İzlediğinizde, manda ve zürafalar da dahil olmak üzere birçok oyun da susuzluklarını gidermek için bankalara gidecek. Zürafalar en sevdiğiniz hayvanlarsa, Selous sizi memnun edecektir, çünkü Afrika'da 50'ye kadar büyük sürüleri görebileceğiniz birkaç yerden biridir.

Selous Game Rezerv Gezisi

Selous Game Rezerv


Başka bir Selous bonusu, özellikle diğer parklarda günlerce bir oyun aracında zıplıyorsanız, Selous'ta yalnız değil, silahlı bir korucu ile yürüyebilirsiniz. Oyun Serengeti veya Ngorongoro'da olduğu gibi alışılmış olmadığı kadar ürkütücü olsa da, çalılıklardan veya nehrin yanında yürümek doğayla yakınlaşmak için nadir bir fırsattır ve bir sonraki köşede ne olduğunu asla bilemezsiniz. Kulübeniz üç saatlik kısa bir yürüyüş organize edecek veya çalılıklarda kamp yapmak istiyorsanız, bir gecede safari yapacaksınız.

Son zamanlarda Selous, UNESCO’nun tehdit altındaki Dünya Mirasları listesinde yer alıyor. Yaygın kaçak avlanma, fil ve gergedan nüfuslarını 1982'den bu yana% 90'a varan oranlarda düşürerek reddetti. Özellikle Uzak Doğu ülkelerinden fildişi için artan talep nedeniyle sadece 13.000 fil kaldı. Selous'taki koruma çabaları umutsuzca kaçak avcılık gelgitini çözmeye çalışıyor. Ayrıca, parkın içindeki gergedan nüfusunu korumaya ve desteklemeye yönelik, 100'ün altında, belki de bu yazının yazıldığı sırada 30 kişi kadar düşük olan projeler devam ediyor. Nesli tükenmekte olan Afrika yaban köpeğini Haziran'dan Ağustos'a kadar dengelerken ve Rufiji'nin birkaç ay kuzeyinde kalmaya devam ederken tespit etme şansınız olacak. Selous'un çeşitli geniş kapsamlı paketlerde 1.300 kişiye kadar kapasitesi vardır: diğer Afrika rezervlerinin iki katı. Selous, 400'den fazla türü olan bir kuşağının mekandır. Görevli baobab ağaçları ve borassus avuç içi ile nehir boyunca, uygun bir şekilde adlandırılan greenback herondan burada kışlayan Malagasy squacco heron'a kadar farklı türlerde balıklar görmeyi bekliyoruz. Leylekler, sıyırıcılar ve her türlü küçük kuşçular çamur ve sığ suda kazılırken, alacakaranlıkta azap gibi bir ruh gibi çığlık atan nadir turuncu renkli Pel'in balık baykuşu görebilirsiniz. Yaz aylarında, yüzlerce parlak renkli Carmine arı yiyen sürüleri, deliklere yuva yaptıkları bankalar boyunca kıpkırmızı ve her türlü yalıçapkını ileri geri dartlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi