Windhoek, Namibya

Windhoek, Namibya

Windhoek

Hoş küçük eyalet başkenti Windhoek, neredeyse tam olarak ülkenin merkezinde yer alır ve Khomas Yaylası ile Auas ​​ve Eros dağları ile çevrilidir. Sömürge mimarisi, kaldırım kafeleri, alışveriş merkezleri ve gölgeli parklarıyla burada bir iki gün geçirmek hiç de zor değil.

Safari hedefinize giden rotada Windhoek üzerinden aktarmalı bir uçuş yapmanız gerekecek, bu yüzden muhtemelen burada en az bir gece geçireceksiniz.

Almanlar tarafından 1890'larda yerleşmiş, yürüyerek keşfetmek kolay bir şehir (yazlar sıcak bir şekilde sıcak olsa da). Şehir merkezinin etrafında toplanan ana manzaralar arasında Ulusal Galeri (geçici sergilerde sık sık eser satın alabileceğiniz yer), oldukça iyi zanaat merkezi ve bazı eski Alman mimarisi sayılabilir. Şehrin nüfusu yaklaşık 250.000'dir ve büyüyor, bunların çoğu Katutura'nın büyük ölçüde siyah ilçesinde yaşıyor. Birkaç boş saatiniz varsa, Katutura'yı ziyaret etmek, ziyaretçilere en azından kentsel Namibyalıların çoğunun nasıl yaşadığına dair bir fikir veren ilginç bir yarım günlük sefer yapar. Windhoek ayrıca ülkenin biracılık endüstrisine de ev sahipliği yapıyor - Alman kolonisi olarak günlerinden kalma bir engel - ve bira fabrikasına rehberli bir ziyaret mümkün.

Windhoek Alte Feste Müzesi

Windhoek Alte Feste Müzesi

Kelimenin tam anlamıyla "eski kale", Windhoek'teki en eski bina (1890) bir zamanlar Alman sömürge birliklerinin ilk koşulunu hapsetti. Şimdi bu biraz yıpranmış yapı, çok sayıda askeri eşya ve Namibya'nın ilk demokratik seçimleri ve Namibya devriminin önemli vatanseverleri hakkında ilginç bir bölüm de dahil olmak üzere sömürge ve postkolonyal dönemlerden gelen sergilerle Ulusal Müze'nin tarihi sergileme merkezi olarak hizmet veriyor. Köln Üniversitesi ile işbirliği içinde derlenen Namibya kayası üzerine biraz daha gösterişli bir sergi en son eklenen.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi