Kiso Vadisi ve Daio

Kiso Vadisi

Kiso Vadisi

Bu derin ve dar vadi Kiso Nehri tarafından kesilir ve doğuda orta Alpler ve batıda Kuzey Alpler tarafından duvarlandırılır. 1603-1867 yılları arasında bölgeye Nakasendo (merkez karayolu) adı verildi, çünkü Batı Japonya ve Kyoto'yu Edo'ya (günümüz Tokyo) bağladı.

Tokaido otoyolunun Pasifik sahili boyunca inşa edilmesinden ve Chuo tren hattı Nagoya ve Niigata'yı birleştirmek için inşa edildikten sonra, gezginlerin ve tüccarların bir zamanlar kendilerini yenilemek ve haber paylaşmak için durdukları hayalet kasabalar haline geldi. İki köy, Tsumago ve Magome, bu eski yerleşimlerin hafızasını koruma çabalarından yararlandı. Eğimli taş sokaklar boyunca geleneksel evler restore edilmiş ve elektrik hatları yeraltına gömülmüştür. Bu tarihi alanlarda yürürken, neredeyse yüzyıllar önce, rustik dükkanların şimdi satışa sunulan geleneksel el sanatları yerine gezginler için malzeme ile dolu olduğu hayal edebilirsiniz.

Daio

Daio

Bir burnun arkasına sıkışmış olan bu balıkçı köyü, sürülmemiş arazi etrafındaki yolculukta ilginç bir duraktır. Küçük bir balık pazarında taze kalamar, uskumru ve diğer deniz ürünlerini tadabilirsiniz. Köyün yukarısında, 1927 yılında inşa edilen ve 9'dan 4'e kadar her gün ziyaretçilere açık olan 72 metrelik bir deniz feneri olan Daiozaki todai 大王 崎 灯台 yer almaktadır. Bu yükselen beyaz yapıya ulaşmak için, limanın arkasındaki balık tezgahları ve inci hediyelik eşya dükkanlarıyla kaplı dar caddede yürüyün.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi