Kochi Görülecek Yerler

Kochi Katsurahama Plajı

Kochi Katsurahama Plajı

Kochi harika sörf ve yüzme plajları ile bilinir, ancak kayalık Katsurahama Plajı'nın başka cazibe merkezleri vardır. En iyi Kochi'nin yerel doğumlu kahramanı olan 19. yüzyıl siyasi reformcu Sakamoto Ryoma'nın büyük siyah kaidesinden denize nazikçe bakmasıyla bilinir. Bir uçurum tapınak türden harika (bu noktadan ay izlerken birçok baskıda tasvir edilmiştir). Kochi İstasyonu'ndan otobüsle (35 dakika) buraya gelin.

Muroto Misaki, Kochi 

Uzak Muroto'da gerçeküstü bir sahil şeridi sizi bekliyor. Kochi'nin doğusundaki yol, Pasifik "Kara Akım" ın denize inen muazzam terasları şekillendirdiği Dr. Seuss'tan bir manzara boyunca girişler ve girintilerle kesilmiş sağlam bir kıyı şeridini takip ediyor. Somut bir gezinti yeri, İngilizce ayrıntılı işaretlerin yerel coğrafya ve tarihi açıkladığı deniz heykelli arazinin en uzak ucunu yürümenizi sağlar.

Muroto Burnu sahil yolu boyunca 2½ saatlik bir sürüş mesafesindedir. Toplu taşıma ile buraya ulaşmak için, özel Tosa Kuroshio trenindeki (1.330 ¥) Nahari İstasyonu'na 1½ saatlik tren yolculuğu ve oradan bir saatlik otobüs yolculuğu (1.200 ¥) ile gidin.

Kochi Nichiyo-ichi Pazar Pazarı

17. yüzyılın sonlarına dayanan bu popüler pazar, bir tuhaf meyve ve sebze sunuyor. Hediyelik eşya alışverişi için harika bir yer değil, ama neden bir pasta cebinde yuzu-an'ı denemiyorsunuz? Bu Kochi spesiyalitesi, tatlılarda sıklıkla bulunan kırmızı fasulyeleri, vilayette yetişen ekşi sarı yuzu meyvesinden yapılmış bir macunla değiştirir. Nichiyo-ichi, Harimaya Köprüsü'nden Kochi Kalesi'nin kapılarına kadar geniş, avuç içi ile kaplı Otetsuji-dori Caddesi boyunca uzanır.

Sakamoto Ryoma Kinenkan, Kochi

Sakamoto Ryoma Kinenkan, Kochi

Meiji Restorasyonundan önceki çalkantılı zamanlarda, Sakamoto Ryoma radikal ve devrimciydi. Bu müzede kışkırtıcı politik değişiklikler onu öldürmek için yeterliydi. Suikast yapılan odadan kan sıçrayan ekranı gördükten sonra, sonunda Kochi'deki her sokak köşesine kovboy samurayın kim olduğunu sıvadığını anlayacaksınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi