Takayama Görülecek Yerler

Hida Minzoku Kokokan, Takayama

Hida Minzoku Kokokan, Takayama

Bu konak bir zamanlar yerel daimyo'ya (feodal lord) hizmet eden bir doktora aitti. Gizemli eksantrikliklere sahiptir - asma tavanlar, gizli pencereler ve gizli pasajlar - hepsi ninja dernekleri önerir. Ekranlar duvar asmalarını, dokuma makinelerini ve diğer Hida bölgesel ürünlerini içerir.

Kusakabe Mingeikan, Takayama

Bu müze, Edo döneminin zengin tüccarları olan Kusakabe ailesine ait 1880'lerden kalma bir evde. Bu ulusal hazine, ağır, cilalı kirişler ve toprak çorak zeminli yakışıklı iç mekanın, lake kaseler ve ahşap oymalar gibi Hida halk el sanatları için uygun bir ortam sağladığı bir konut ve depo olarak hizmet etti.

Shoren-ji, Takayama

Shiroyama Koen'deki (Shiroyama Parkı) Shoren-ji'nin ana salonu 1504 yılında inşa edilmiştir. 1961'de, Miboro Barajı tarafından sular altında kalmadan hemen önce Shirakawa-go'daki orijinal sitesinden buraya taşındı. İddiaya göre, tek bir sedir ağacının ahşabından yapılmış olan bu tapınak, klasik Muromachi dönemi mimarisinin mükemmel bir örneğidir. Tapınak bahçelerle çevrili bir tepenin üzerinde oturuyor ve Takayama silüetini ve aşağıdaki parkı görebilirsiniz.

Takayama Jinya

Takayama Jinya

Görkemli binaların bu nadir koleksiyonu, Hida bölgesini 176 yıl boyunca yöneten Tokugawa Shogunate'in 25 yetkilisini barındırıyordu. Öne çıkan özellikler arasında, şehir vergilerini pirinç çuvallarında tutan orijinal bir depo (1606), bir işkence odası ("mahkeme" olarak merakla tercüme edildi) ve samuray kışlası yer alıyor. Talep üzerine İngilizce ücretsiz, rehberli turlar düzenlenebilir ve 30 ila 50 dakika sürer. Meyve, sebze ve yerel el sanatları, öğlen saatlerine kadar açık olan yakındaki Jinya-mae Asa-ichi sabah pazarında satılmaktadır. JR İstasyonu'ndan, şehrin eski bölümüne birkaç blok boyunca Hirokoji-dori'de doğuya gidin. Küçük Miya-gawa'yı geçen köprüden önce, sağa dönün, başka bir köprüden geçin ve Takayama Jinya sağınızda.

Takayama Matsuri Yatai Kaikan

Bu topluluk merkezinde Takayama'nın ünlü Sanno ve Hachi-man festivallerinde kullanılan 11., 17. ve 18. yüzyıl yataklarından dördü sergileniyor. İki yüzyıldan fazla bir süre önce Japonya, bubonik veba tarafından tahrip edildi ve yatai, tanrıları yatıştırmak için sokaklarda inşa edildi ve geçit töreni yapıldı. Bu işe yaramış gibi göründüğü için, yerli halk daha fazla salgını önlemek için daha büyük, daha ayrıntılı yatai inşa etti. Hassas bir şekilde oyulmuş ahşap paneller, danslar için oyulmuş ahşap aslan başı maskeleri ve ayrıntılı halılar dikkat çekicidir. Teknik sihirbazlık da dahil, çünkü her yatai, çubuklar ve teller tarafından kontrol edilen, şaşırtıcı, jimnastik benzeri özellikler sergileyen kuklalar içeriyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi