Bangkok Gezi Rehberi

Khao San Road, Bangkok

Khao San Road, Bangkok

Adı "Shining Rice" anlamına gelen bu cadde, onlarca yıldır uluslararası sırt çantasıyla seyahatin kalbi olmuştur. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, yeni açık barlar, ihmal edilebilir batı restoranları bolluğu ve bazılarını artık bütçe olmayan, her yerde bulunan düşük bütçeli konukevleriyle alan paylaşan bazı makul güzel oteller ile eğilimde bıçaklar yapıldı. . Yol, barları sık sık yapan ve farang'ı izleyen Thais ile de popüler hale geldi.

Günbatımı yoğun bir sokak pazarının başlangıcını işaretler. Khao San geceleri trafiğe kapalıdır, akşamın erken saatlerinde dolaşmak ya da arkanıza yaslanmak ve insanları izlemek için en iyi zaman olur. Çılgın faaliyet, bakış açınıza bağlı olarak bulaşıcı veya bunaltıcı olabilir. Tayland Yeni Yılı Songkran sırasında, Nisan ayı ortasında Khao San, büyük bir ıslak ve vahşi su savaşına dönüşür. Eğlenceye sadece kemiğe batırılmayı düşünmezseniz katılın.

Lumphini Parkı

Lumphini Parkı

İki göl, şehrin merkezindeki en büyük parklardan biri olan bu popüler parkı geliştiriyor. Çocukların daha tenha kıyılara tekne gezen kaplumbağalara veya gençlere ekmek yemelerini izleyebilirsiniz. Kuru mevsimde (Kasım'dan Şubat'a kadar), Singha sahnesinde her Pazar 17.00'de başlayan Music in the Park'a göz kulak olun; her hafta farklı gruplar klasik müzik veya Tay eserleri çalıyor. Yakın çevrede birçok elçilik var. Royal Bangkok Spor Kulübü parkın hemen batısındadır.

Nai Lert Park'ta Doğurganlık Tapınağı

Küçük ahşap oymalardan, şeritlerle süslenmiş büyük taş heykellerine kadar yüzlerce penis, bu türbeyi, kadın doğurganlık ruhu Chao Mae Tuptim'i onurlandıran bir kategoriye tek başına yerleştiriyor. Kadınlar gebe kalmaya çalışırken türbeyi ziyaret eder, lotus ve yasemin teklifleri bırakır. Bangkok dedikoduları doğruysa, tapınak iyi bir başarı oranına sahiptir. Buraya ulaşmak için Swissotel Nai Lert Park'a gidin ve zemin seviyesindeki garajın sonuna yürüyün; türbe sağınızda olacak. Her zaman açık olsa da, en iyi gün batımından önce ziyaret edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi