Vientiane Görülecek Yerler

Patuxay Anıtı

Patuxay Anıtı

Bir ersatz Arc de Triomphe, anıt, şehir merkezi ve Pha That Luang arasında küçük bir cazibe durumunda önemli bir dönüm noktasıdır. Silahsız bir şekilde samimi bir plak Patuxay'ı "beton canavarı" olarak tanımlıyor. Zor, belki de doğruysa, ancak gün içinde öldürmek için biraz zamanınız varsa, iyi bir fotoğraf op için yedi hikayesini ölçeklendirebilirsiniz.

Talat Sao

Kendinizi Vientiane'ye kaptırmak için, ismine rağmen gün boyu açık olan bu geniş kapalı çarşıyı ziyaret edin. Aydınlık ve düzenli alandaki dükkanlar, el dokuması kumaşlardan ve ahşap Buda figürlerinden elektrikli pirinç ocaklarına ve spor ayakkabılarına kadar her şeyi satıyor. Çoğu satıcı yerlilere hitap eder, ancak ilgi çekici gezginler vardır: kumaş, el sanatları, karmaşık altın ve gümüş işleri, mücevherler, tişörtler ve çantalar ve valizler. Birçok ürün yurt dışından ithal edilmektedir. Meyveler, şekerlemeler ve erişte çorbaları, Vietnamlı ayakkabıcıların ticaretlerini de katladıkları açık kapı tezgahlarında satılmaktadır. Ana postaneye yakın olan pazar, Laos'un ilki olan büyük bir mağaza içinde ve çevreye yayılıyor.

Wat Si Muang

1563 yılına dayanan bu wat - son büyük tadilatı 1956 yılındaydı - 16. yüzyıldan kalma saygın bir temel taşı olan orijinal şehir direğini korur. Manastırın önündeki küçük bir parkta Laos'un kraliyet geçmişine nadir bir anıt var: Kral Sisavang Vong'un büyük bir bronz heykeli.

Wat Sisaket Müzesi

Wat Sisaket Müzesi

6.840 Buda heykelinin bulunduğu bir avlu, Ha Phra Keo'nun karşısındaki bu ilginç tapınak-manastır kompleksindeki gösteriyi durdurur. Kral Anu tarafından 1818 yılında inşa edilen tapınak, Vientiane'nin Siyam ordusu tarafından 1828 yıkımından sağ kurtuldu ve hala aktif olan manastır orijinal haliyle bozulmadan kaldı. Avluda küçük nişler ve her büyüklükte Buda'lı büyük platformlar bulunmaktadır. Etkileyici tapınak salonu, daha fazla onarım gerektirmesine rağmen 1938'de biraz restorasyon geçirdi. Karmaşık oymalı ahşap tavan ve kapılar hala etkileyicidir, ancak bir zamanlar salonun duvarlarını kaplayan tablolarda zaman geçti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi