Yangon Gezi Rehberi

Dallah ve Twante, Yangon

Dallah ve Twante, Yangon

Yangon'un nehrin hemen karşısında, şehrin iskelesinden feribotla ulaşılan küçük Dallah köyü var. Meyve, kızarmış atıştırmalıklar, knickknack'ler ve taze haddelenmiş cheroots ve sigara satan satıcılar arasında duracağınız 10 dakikalık bir yolculuk. Twante'ye gitmeden önce Dallah'taki pagodada hızlı bir mola verin (40 dakikalık sürüş; taksi, moto veya kamyonetle gidin). Oraya vardığınızda, Shwedagon'un minyatür bir versiyonu olan Shwesandaw Pagoda'yı ve yerel çanak çömlek kulübelerini ziyaret etmek için bir trishaw veya at ve buggy atlayın. Yangon'dan, doğrudan iki saatlik feribotla Twante'e gidebilirsiniz. Her iki feribot için bilet her biri 1.200 KB'dir ve teknenin kalktığı Pandosan Street İskelesi'nden satın alınabilir (Strand Hotel'in karşısında).

Inya Sanat Galerisi, Yangon

Yangon yerli ve kendi kendini yetiştirmiş sanatçı Aung Myint, 1989'da bu galeriyi açtı. Aung, ASEAN Sanat Ödülü'nü kazanan ilk Birman sanatçısıydı ve eseri Singapur Ulusal Sanat Müzesi ve Malezya Ulusal Sanat Galerisi'nin kalıcı koleksiyonlarında, diğerleri arasında. Inya Sanat Galerisi, Aung'ın ve benzer temalarla çalışan sanatçıların çalışmalarını sergiliyor. Resimlerin çoğu renklidir, ancak Aung'ın bir dizi siyah ve beyazı vardır.

Inya Gölü

Inya Gölü

İngilizler bu yapay gölü 1883'te yarattı ve bugün o zamankiyle aynı görüneceği söyleniyor. Şehir merkezinin yaklaşık 10 km (6 mil) kuzeyinde, gölü çevreleyen alan Yangon Yelken Kulübü'ne (1924 yılında kurulan) ve Aung San Suu Kyi ve ABD büyükelçisine ait pahalı evlere ev sahipliği yapıyor. Göle yürüyerek yaklaşık iki saat içinde daire çizebilirsiniz ve yolların çoğu iyi gölgeli. Göle bitişik ve Yangon Üniversitesi'nin yanında, kanaryaya gelen, dizüstü bilgisayarlarında film izleyen ve göle bakan genç çiftler arasında son derece popüler olan 37 dönümlük Inya Parkı var. Otopark ve her yerinde noktalı bankların yakınında küçük atıştırmalık ve içecek mağazaları bulunmaktadır. Gölün batı tarafında, çocuk oyun alanı ve eğlence parkı bulunan bir yarımada olan Mya Kyuan Thar bulunur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

ORTAÇAĞ ve OSMANLI DÖNEMİ'NDE EDİRNE

Dünyanın Dördüncü Büyük Adası Madagaskar