Hoi An Gezilecek Yerler

Hoi An Tarih ve Kültür Müzesi

Hoi An Tarih ve Kültür Müzesi

Sadece bir büyük odada bulunan bu küçük müze, Hoi An'ın tarihi ve kültürü hakkında küçük bir fikir vermektedir. Sergilenen antik çanaklar, bardaklar ve diğer seramikler, bunların çoğu Cham'a ait arkeolojik eserler. Geleneksel Çin objelerinden oluşan bir koleksiyon, pagoda çanları ve koruma için kapıların üzerine yerleştirilen "dikkatli gözler" i içerir. Bilgi yetersizdir, bu yüzden bunalmış olarak bırakacaksınız ve daha akıllıca olmayacaksınız, ancak 20. yüzyıl Hoi An'ın eski siyah beyaz fotoğrafları bugün kasaba ile ilginç bir karşılaştırma yapıyor. Quang Ong Tapınağı'nın arkasındaki bağlantı kapısı biraz daha ilgi çekiyor.

Hoi An Ticaret Seramikleri Müzesi

Antik Diep Dong Nguyen Evi, Hoi An'daki seramik tarihine adanmış küçük bir müzeye dönüştürüldü. Koleksiyon, bazıları çevredeki sulardaki gemi enkazlarından kurtarılan eski malları ve kaseler ve vazolar gibi çok çeşitli ev eşyalarını içerir. Muhtemelen burada bulacağınız en ilginç şey, çeşitli deniz ticaret yollarını detaylandıran 13. yüzyıla kadar uzanan haritalar. Eski Kent'in farklı mimari etkilerinin yararlı açıklamalarını sunan restore edilmiş şehir evlerinin ayrıntılı mimari çizimleri de vardır.

Red Bridge Aşçılık Okulu

Red Bridge Aşçılık Okulu

Thu Bon Nehri'nin yanında bulunan bu aşçılık okulunda Vietnam mutfağının sırlarını öğrenin. Yarım ve tam gün pişirme dersleri mevcuttur ve pazar turu, tekne taşımacılığı ve öğle veya akşam yemeği içerir. Kurslar $ 21–55 $ (480.000d-1.250.000d) tutar ve Old Town'daki Hai Café'de başlıyor ve burada her gün akşam yemek dersleri veriyorlar (111 Tran Phu Street). Mayolarınızı alın ve havuz kenarında bir hamak alın; tüm diners ve öğrencilere ücretsiz erişim imkanı sunulur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi