Mae Hong Son, Tayland

Mae Hong Son, Tayland

Mae Hong Son

Stresli Bangkok sakinleri ve diğer şehirler, bu uzak dağlık pazar kasabasını Tayland'ın kuzeyindeki başlıca tatil bölgelerinden birine dönüştürdüler. Bazı yakışıklı oteller şimdi manzarayı zarafetle karşılıyor. Yurtdışı gezginler, güzel kırsal alanlara kolay erişimi nedeniyle şehri sever.

Küçük bir kasaba için Mae Hong Son'ın birçoğu Birmanya tarafından dikilen şaşırtıcı sayıda tapınak var. Tapınaklardan ikisi, Wat Chong Kham ve Wat Kham Klang, şehir merkezinde sakin bir gölün kıyısında oturuyor ve nefes kesen altın kuleler topluluğu oluşturuyor. Kısa bir sürüş mesafesinde, "longneck" halkı olan Karen'ın yaşadığı düzinelerce köy var. Sakinleri hareketli sabah pazarında ve göl kıyısındaki gezinti yolunda mallarını satmak için Mae Hong Son'a her gün yürüyüş yapan bu mezralarda güzel el sanatları üretiliyor.
Mae Hong Son, bazen dayanılmaz sıcak Mart ve Nisan aylarında hoş bir sığınak sunsa da, yılın o bölümünde dağlar tarlalarını temizlemek için ayarlanan yangınlar tarafından gizlenebilir. Mae Hong Son'ın yerel isimlerinden biri "Üç Sis Şehri" anlamına geliyor. Diğer ikisi ise kışın derinliklerinde vadilerden geçen bulutlar ve yağışlı mevsimin gri musonlarıdır.

Thampla-Phasua Şelalesi Ulusal Parkı

Thampla-Phasua Şelalesi Ulusal Parkı

Pai yolunda Mae Hong Son'ın yaklaşık 28 km (17 mil) kuzeyinde yer alan bu park, bölgenin en ilginç manzaralarından birine sahiptir - şişman dağ sazanları ile taşan karanlık, sarnıç havuzuna sahip bir mağara. Havuz mağaraya girmek için mücadele eden balıklarla dolu bir dağ dere ile beslenir. Neden? Kimse bilmiyor. Yılda binlerce Tay ziyaretçi çeken bir sır. Bazıları tuhaf görüşte mistik bir anlam görür. Mağara, parkın merkezine 10 dakikalık keyifli bir yürüyüş mesafesindedir.

Wat Chong Kham

Kemerli kaşından uzak dünyanın umurunda, kendi kendine tatmin olan Birmanya tarzı Buda, inanılmaz bir hassasiyetle oyulmuş ince bir minber olan bu 19. yüzyıl tapınağını izliyor.

Wat Chong Klang

Bu 19. yüzyıl tapınağı yüz yıldan daha fazla bir süre önce Burma'dan getirilen figürinler koleksiyonunu görmek için görülmeye değer. Tik ağacı oymaları, köylülerden soylulara kadar şaşırtıcı Birmanya bireyleri tasvir ediyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi