Buon Ma Thuot, Vietnam

Buon Ma Thuot, Vietnam

Buon Ma Thuot

Central Highlands kasabaları, etnik azınlık köylerine ve hinterlandın ormanlarına geziler düzenlemek için iyi üslerdir. Orta Yaylaların başkenti ve Vietnam'ın kahve başkenti Buon Ma Thuot, yaklaşık 300.000 nüfuslu hareketli bir şehirdir. Bir zamanlar bölgenin idari ve ekonomik merkeziydi ve merkezi konumu, Vietnam Savaşı sırasında ona stratejik önem verdi. Burada ve Pleiku ve Kon Tum'a seyahat etmek, uzun sürüş mesafeleri ve sınırlı tesisler nedeniyle oldukça zor olabilir, ancak turist yolundan kaçmak ve Vietnam'ın 54 tanınmış etnik azınlığından bazılarıyla tanışmak için harika yerlerdir. Bu bölgenin keşfi sizi kahve tarlalarından geçirecek ve sert kahvenin shot bardaklarda servis edildiği yerel kafelerde düzenli olarak mola vermelidir.

Dak Lak Etnografya Müzesi

2011 yılının sonlarında açılan bu müze, Dak Lak Eyaletinde yaşayan 44 etnik azınlık grubundan eserler içeren genel tasarımı ve sergileri ile yerel etnik azınlıklara saygı duruşunda bulunuyor. Sergiler Vietnamca, İngilizce, Fransızca ve Ede olarak imzalanmıştır.

Buon Ma Thuot Zafer Anıtı

Buon Ma Thuot Zafer Anıtı

Buon Ma Thuot'un en büyük döner kavşağının merkezindeki bu anıt, kasabanın 10 Mart 1975'te Kuzey Vietnam ordusu tarafından (kaybeden taraf Buon Ma Thuot'un "düştüğünü" söyleyecektir) "kurtarıldığı" günü onurlandırıyor. merkez, kuzey ordusunun güneye, sadece birkaç hafta sonra, 30 Nisan'da özgürlüğüne kavuşan Ho Chi Minh Şehri'ne doğru ilerleyerek Vietnam-Amerikan Savaşı'nın sona erdiği sırada düşen ilk domino oldu. Anıt, bir replika tankı ve uygun şekilde muzaffer kaldırılmış kolları ve silahları olan savaşçılar içeriyor. Anıta özel bir gezi yapmanıza gerek yok - muhtemelen kasabaya girerken önünden geçeceksiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi