Sapa, Vietnam

Sapa, Vietnam

Sapa

Görkemli Tonkinese Alpleri ile çevrili Sapa, Kuzeybatı'nın tartışmasız turizm başkenti haline gelen bir tepe kasabası ve bölgesidir. Buraya yolculuk yapın, Vietnam'ın en nefes kesen dağ manzarasına ve etnik azınlık kültürlerinin mozaiğini keşfetme fırsatına sahip olacaksınız. Pirinç teraslarının yemyeşil bir vadisine bakan kasaba, olağanüstü bir konuma ve serin ve taze bir iklime sahiptir. 1922'de Fransızları burada bir tepe istasyonu kurmaya iten bu ve çevredeki güzellikti.

Sapa Hakkında

Bugün Sapa, otel seçimi ve şımartan seçenekler için gelen, daha utanmaz turizm ve dünyevi yerel karakter arasında çoğunlukla hoş bir denge yaratan kalabalık pazarlarla tamamlanan daha da fazla uluslararası bir kalabalığı cezbetmektedir. Kasaba dışındaki dağlar ve tepe kabilesi köyleri, iyi donanımlı yürüyüşçüler için mıknatıslardır.

Sapa, Vietnam

Sapa'nın popülaritesi, konaklama için artan talep yarattı. Kontrol edilmeden devam eden otel patlaması, kötü tasarlanmış beton mimari ve şehrin bazı bölgelerinde çamurlu ve çukurlu sokaklar yarattı. Ayrıca, birkaç saat sonra son derece yorucu olabilecek el sanatları ve bibloları boşaltmak isteyen H’mong ve Dao tüccarlarının ısrarlı varlığını da çekti. H'mong veya Red Dao rehberiniz yardımıyla sis, zamansız, manzaraları ortaya çıkarmak veya bölge hakkında bilgi edinmek için yükseldikçe merak ettiğinizde bu sorunları gözden kaçırmak kolaydır. Anahtar kırsal alana çıkmak ve yerlilerle etkileşim kurmaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi