Beechworth, Avustralya

Beechworth

Beechworth

Victoria'nın en güzel şehirlerinden biri olan Beechworth, altına hücum sırasında gelişti. Altın bittiğinde, 30.000 nüfuslu kasabada bütün refah süsleri - güzel bankalar, görkemli kamu binaları, bira fabrikaları, parklar ve ferforje sarılı oteller - kaldı, ancak birbirine sürtünecek neredeyse iki külçe vardı. Ancak yoksulluk, kasabayı alüminyum pencere çerçeveleri gibi modern gelişmelerden korudu ve ilerleme adına yok edilmiş olabilecek birçok tarihi hazine muhafaza edildi.

Burke Müzesi

Bu 150 yıllık müze, adını William Wills ile birlikte 1861'de güneyden kuzeye Avustralya'yı geçen ilk beyaz kaşiflerden biri olan Robert O'Hara Burke'den alıyor. Burke, 1856'dan Beechworth'a polis şefi olarak hizmet etti. 1859. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Burke'e adanmış küçük alan Ned Kelly koleksiyonunun gölgesinde kalıyor: ölüm maskesi, Kelly Gang'ın zırhının kopyaları ve adama ve onun kötü davranışlarına ışık tutan bazı hatıralar. Müze ayrıca 1880'lerde yeniden inşa edilmiş Beechworth sokak manzarasını sergiliyor.

Murray Bira Fabrikaları

Murray Bira Fabrikaları

1920'lerin ölçülü hareketi, bu bira fabrikasının odağını alkolsüz likörlerin mayalanmasına çevirmeye yardımcı oldu. Likörler, bölgenin doğal kaynak suyu kullanılarak Sicilya kanı portakalı gibi eski zaman tarifleri ve mevsimsel tatlar kullanılarak üretilmektedir. Antika bira ekipmanı, dünya çapında bira etiketleri ve nadir şişelerin bir görüntüsünü bulacaksınız. Aynı sitede Beechworth Araba Müzesi, 20 atlı araç koleksiyonu ve I. Dünya Savaşı'ndan kalma Avustralya Hafif Atlı Piyade hatıraları ücretsizdir.

Ford Caddesi

Beechworth'un tarihi karakterini ve cazibesini özümsemenin en iyi yolu Ford Caddesi boyunca bir gezintidir. Seçkin binalar arasında Tanswell'in Ticari Oteli, Belediye Binası ve Adliye Binası bulunmaktadır. Ünlü orman avcısı Ned Kelly'nin ön duruşması Ağustos 1880'de gerçekleşti. Alçakgönüllü annesi Ellen Kelly de bu mahkemede üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi