Echuca, Avustralya

Echuca, Avustralya

Echuca

Echuca adı, şehrin Murray, Campaspe ve Goulburn nehirlerinin kesiştiği noktada yer alan, "suların buluşması" anlamına gelen yerel bir Aborijin kelimesinden gelmektedir. 19. yüzyılın ikinci yarısında Echuca, Avustralya'nın en büyük iç limanıydı. Echuca'nın renkli altın çağının birçok hatırlatıcısı, restore edilmiş çarklı vapurlarda, mavnalarda ve tarihi otellerde ve şu anda çalışan bir müze olan kasabanın kereste fabrikası Red Gum Works'te kalmaktadır.

Tarihi Nehir Bölgesi

Tarihi Nehir Bölgesi

Echuca'nın iç nehir limanı, büyük bir yandan çarklı vapur filosuna ve tarihi iskelesine ev sahipliği yapan miras bir şehirdir. İskeleye yanaşan gemiler arasında, dünyanın en eski ahşap gövdeli çarklı vapur gemisi olan PS Adelaide (1866'da inşa edilmiştir) bulunmaktadır. Diğer tarihi binalar arasında eski mahkum Henry Hopwood ve "Echuca'nın babası" tarafından inşa edilen ve bir kumar kuracak ve ardından nehrin bu ticari açıdan stratejik noktasında bir köprü inşa edecek olan "Echuca'nın babası" tarafından yaptırılan Bridge Hotel yer alıyor. 1860'larda inşa edilen Star Hotel, 19. yüzyılda mesai sonrası içenler tarafından polisten kaçmak için kullanılan bir yeraltı barına ve kaçış tüneline sahiptir. Port of Echuca Discovery Centre artık açık ve tarihi sergilerle dolu. Aynı zamanda, yandan çarklı vapur gezileri ve diğer tarihi yerler için biletler ve ürkütücü bir Port After Dark turu alabileceğiniz bir rezervasyon ofisi. Merkezin kendisi, sergilerini ve yakın zamanda yeniden canlandırılan iskele alanlarını (depolar, eski demiryolları ve nehir tekneleri dahil) ve Star Hotel'i kapsayan günlük turlar (14 A $) düzenliyor.

Bir saatlik nehir gezileri, sıcak bir yaz gününün sonunda ferahlatıcı bir zevktir. Tarihi Pevensey'e ve bir televizyon dizisi için 1980-82'de inşa edilen 19. yüzyıl tarzı bir tekne olan Alexander Arbuthnot'a (v26483781www.echucapaddlesteamers.net.au) veya Canberra ve Emmylou'ya (v26483782www.emmylou.com.au) adım atın ( Murray River Paddle Vapurları). Çarklı çarklar her gün 10: 15'ten 2: 45'e kadar, yoğun dönemlerde 16: 00'da bir seyir ile yola çıkıyor; PS Emmylou'da bir saatlik yolculuk 28.50 A $ tutarındadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi