Tahiti Gezi Rehberi

Papenoo, Tahiti

Papenoo, Tahiti

Bu siyah kumlu sörf plajı, birkaç yüz metre boyunca uzanır ve dünyanın sörf kardeşliği arasında oldukça derecelendirilmiştir. Dalgalar hafta sonu biraz kalabalıklaşıyor; ancak hafta ortasında her şeyi size ait olabilir. Yol kenarında sörfçülerin ve seyircilerin arabalarını park ettikleri açık alan dışında bir tesis yok. Yakınlarda, PK 17 civarında, Papenoo Nehri denize dökülüyor.

Pari Sahil Yolu

Tautira köyünde kalıyor veya ziyaret ediyorsanız, şaşırtıcı derecede güzel ve vahşi Pari Sahili boyunca 15 km'lik (9 mil) yürüyüş parkurunu kullanın. Yol boyunca petroglifler (kayaya gömülü eski sanat eserleri), marae ve muhteşem kayalıklarla karşılaşacaksınız. Dışarı çıkmadan önce pansiyonunuzdan yol tarifi alın.

Pira'e ve Arue

Pira'e ve Arue

PK2'den PK7'ye uzanan Pape'ete'nin bu doğu banliyölerinde çok ilginç yerler var. Ancak, tabela ciddi şekilde yetersizdir ve yanlarından geçebilirsiniz. PK2.5 çevresindeki Belvedere gözetleme noktasına giden sapağı arayın ve mimariden hoşlanıyorsanız, Pira'e ve Arue'de tropik bahçelerde yer alan kolonyal tarzı mairie'ye (belediye binaları) bakın. Kral Pomare V'in mezarı ve Mutiny on the Bounty romanını birlikte yazan Amerikalı James Norman Hall'un evi, Radisson Plaza Resort'ta olduğu gibi Arue'de. Radisson'un yukarısındaki bir tepede, artık kapalı olan Hyatt oteli var.

Place Tarahoi

Bir zamanlar Tahiti'nin 19. yüzyıl kraliyet ailesinin bileşimi, bugün Fransız Polinezyası'nın bölgesel hükümetinin merkezi. Meydanda bir blokta Fransız Polinezyası Meclisi (Pzt - Cum. 9–5) ve diğerinde geniş bahçeler ve çeşme ile süslü Başkanlık Sarayı (yalnızca randevu ile) bulunmaktadır. Yakınlarda Birinci Dünya Savaşı kahramanı ve Tahiti bağımsızlığını savunan Pouvanaa o Oopa'nın (1895–1977) anıtı vardır. Bu bölge son yıllarda birçok siyasi gösteriye tanık olsa da, hafta sonları inanılmaz derecede huzurludur ve hatta horozlar ve tavuklar etkileyici saray kapılarının hemen ötesinde özgürce dolaşmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi