Waiheke Adası ve Babich Şarapları

Waiheke Adası

Waiheke Adası

Waiheke bir zamanlar uykulu bir yaz tatili inzivası ve kenarlarını süsleyen sahil evleriyle hippi cennetiydi. Şimdi yaklaşık 35 üzüm bağını, sahiplerinin tutku dolu projelerini, iyi topukluların sahip olduğu mimari tatil evlerini ve eski tarz küçük hafta sonu kaçamaklarını yan yana bulacaksınız. Ada, üzüm bağlarıyla ün kazanıyor ve birçok yerel kafede başka yerde bulunmayan şaraplar bulunuyor. Paskalya'da her yıl düzenlenen Waiheke Caz Festivali, ünlü denizaşırı sanatçıları cezbetmektedir.

Matiatia İskelesi'ndeki feribot iskelesinden, mağazaları, kafeleri, barları ve emlakçılarıyla adanın merkezi olan küçük Oneroa kasabasına beş dakika yürüyebilirsiniz. Bir dakikalık yürüyüş daha sizi en erişilebilir plajlardan biri olan Oneroa Plajı'na götürür. Kuzeye bakan plajlar - çok az sörf yapılan korunaklı koylar - yüzmek için en iyisidir. En popüler olanı, Oneroa'dan otobüsle 10 dakika uzaklıktaki Palm Beach'tir. Soldaki kayaların etrafında, Auckland'ın üç çıplaklar plajından biri olan Little Palm Beach var. Bir başka harika plaj olan Onetangi, adanın kuzey tarafında, Matiatia'dan otobüsle 20 dakika uzaklıktadır. Güney tarafındaki Whakanewha Bölge Parkı, yarım ay koyuna inen güzel bir çalı rezervidir. Burada yürüyüş ve piknik yapabilirsiniz ve sulak alanlar Yeni Zelanda dotterel gibi nadir kuşlara ev sahipliği yapmaktadır. Oneroa'dan parka servis otobüsü ile ulaşabilirsiniz. Yaz aylarında ya da hafta sonları giderseniz, ada güzel günlerde büyük kalabalıklar çektiğinden feribot bileti erken almak size fayda sağlar.

Babich Şarapları

Babich Şarapları

Babich ailesi, 1916'dan beri Yeni Zelanda'da şarap yapıyor, ilk olarak Josip Babich'in Hırvatistan'dan kardeşlerine katıldığı ve sakız tarlalarının yanına üzüm ektiği uzak kuzeyden başlıyor. 72 dönümlük Henderson mahzeninde çeşitli tadımlar ve atıştırmalıklar vardır; yıllar önce tarım arazilerinin ortasındaydı ama şimdi Auckland'ın batısında nüfus arttıkça neredeyse evlerle çevrilidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi