New Plymouth Gezi Rehberi

New Plymouth Puke Ariki

New Plymouth Puke Ariki

Rüzgar Değneği'nden gelen yolun karşısında bölgenin mirası, araştırma ve bilgi merkezi var. Puke Ariki, Wellington Yeni Zelanda Müzesi Te Papa Tongarewa kadar büyük olmasa da, volkanik başlangıcından Kara Savaşlarına, 1959'da doğal petrol ve gazın keşfine ve günümüz sörf kültürüne kadar bölgenin ilgi çekici hikayelerini anlatıyor. Çocuklar için interaktif bilim sergileri alt seviyededir. Yerli halkın varlığından da anlaşılacağı gibi, tesis bünyesindeki Arborio Café de durmaya değer.

Fitzroy Plajı

New Plymouth'un merkezine sadece 1½ km (¾ mil) uzaklıkta bulunan bu makul derecede çıplak plaja kolayca erişilebilir. New Plymouth Sahil Yürüyüş Yolu üzerinden yürüyerek veya bisikletle bile gelebilirsiniz. Değiştirilebilir sörf, onu biraz vahşi hale getirir, bu nedenle devriye bayrakları arasında yüzmeyi unutmayın. Siyah kum ve kayalık çıkıntılar sayesinde burada ve bu sahil boyunca diğer plajlarda keşfedilecek ilginç kaya havuzu var. Pohutukawa ağaçlarının bazı noktalarda gölge sağladığı sıcak yaz günlerinde kalabalıklar bekleyin. Yakındaki konaklama birimleri arasında Fitzroy Beach Motel ve popüler Fitzroy Beach Holiday Park (kamp ve kamp araçları alanları ve bazılarında mini mutfak bulunan kabinler) bulunmaktadır.

Govett-Brewster Sanat Galerisi

Govett-Brewster Sanat Galerisi

Ülkenin önde gelen modern sanat müzelerinden biri olarak kabul edilen bu galeri, 1970'lerden günümüze Yeni Zelanda kavramsal, soyut ve çağdaş eserlerin güçlü bir koleksiyonuna sahiptir. Yurt dışından düzenli ziyaret sergilerine ev sahipliği yapıyor ve Yeni Zelanda ve Pasifik'ten eserler etrafında dönen verimli bir yayın ve etkinlik programına sahip. Aynı zamanda uluslararası üne sahip Len Lye koleksiyonunun da evi.

Yeni Zelanda seyahatiniz sonrasında Türkiye dönüşünüzde mutlaka Marmaris'i de ziyaret etmelisiniz.

Marmaris her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Marmaris’in en gözde turizm yerlerinden olmasının bir diğer sebebi de yatçılık turizminin gelişmiş olmasıdır. Marmaris yat kiralama hizmeti ile Marmaris ve çevresini görebilir, Ege ve Akdeniz kıyılarını ziyaret edebilir, Çam ormanlarının arasında yeşil ile mavinin büyülü dünyasında  yaz kış tatil imkanını yakalayabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi