Picton Gezisi

Picton Marlborough Sounds

Picton Marlborough Sounds

Yerliler, feribotla North Island'dan South Island'a geçtikten sonra Marlborough Sounds'un neyle ilgili olduğunu gördüğünüzü düşündüğünüz için sizi affedecekler - gerçekte, sadece gelecek daha iyi şeylerin tadı. Picton, yükselen deniz, Güney Adası'nın kuzey ucundaki geniş nehir vadilerini işgal ettiğinde oluşan bu labirentte seyir için üs. Sudan yavaşça yükselen ormanlık tepelerle desteklenen Sounds, korunaklı koylardan ve derin su yollarından oluşuyor, Kaptan Cook'un 1770'lerde buraya sığındığından beri biraz değişti. The Sounds, minik plajlar ve kayalık koylarla çevrili ve yerli vahşi yaşamın tanıtılmış hayvan yırtıcılarından arınmış olduğu adalarla dolu vahşi, görkemli bir yerdir. Māori efsanesi, Kupe adlı büyük bir savaşçı ve gezgin dev bir ahtapot olan Te Wheke ile savaştığında Seslerin nasıl oluştuğunu anlatır. Darbeleri çevreleyen dağları ayırdı ve dokunaçları batık vadilerin bir parçası oldu. Postayı, yiyecekleri ve çiftçilik malzemelerini izole sakinlere ve çiftliklere teslim ederken posta operatörü teknelerine atlayabilirsiniz. Pelorus Posta Gemisi, Havelock'tan Pelorus Sound'un etrafına dağılmış uzak yerleşim yerlerine posta ve malzeme gönderir. Sounds'un içinde ve çevresinde yere ulaşmak için, doğal Queen Charlotte Track'in bir kısmını veya tamamını yürüyebilir veya bisiklete binebilirsiniz.

Lochmara Lodge Vahşi Yaşamı Kurtarma ve Sanat Merkezi

Lochmara Lodge Vahşi Yaşamı Kurtarma ve Sanat Merkezi

Lochmara Körfezi kıyısındaki bu keyifli kafe, orman evi, vahşi yaşam sığınağı ve sanat stüdyosunu keşfetmek için kısa bir tekne turuna çıkın. Lodge'un yaban hayatı kurtarma programının bir parçası olarak burada yetiştirilen yerli geko ve kakariki'yi (yerli bir papağan) görmek için yürüyüş yollarını takip edin. Plajın üzerinde şımartan bir spa odası ve hamam, yerel sanat galerileri ve bir heykel yolu var. Rezidans sanatçılar burada çalışmakta ve yıl boyunca sanat atölyesi ve etkinlikler düzenlenmektedir. Daha uzun süre kalmayı planlıyorsanız, çiftler ve aileler için uygun dağ evleri ve birimler de bulunmaktadır.

Yeni Zelanda seyahatiniz sonrasında Türkiye dönüşünüzde mutlaka Bodrum'u da ziyaret etmelisiniz.

Ege Bölgesi’nin incilerinden Bodrum. Muğla’nın batısında yer alan kuzeyde, doğu ve güneyinde Ege denizinin  maviliği ile coşan  bir yarımadadır. Bodrum’a bağlı çok sayıda belde bulunur. 215 km uzunluğunda kıyı şeridine sahiptir. Bu nedenle yatçılık konusunda çok gelişmiştir. Sizde mutlaka Bodrum Yat Kiralama seçenekleri ile unutulmaz bir tatil yaşayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi