Wanaka Rehberi

Wanaka Ulusal Taşımacılık ve Oyuncak Müzesi

Wanaka Ulusal Taşımacılık ve Oyuncak Müzesi

Bir hazine ile hurdalık arasında bir yerde bulunan Ulusal Ulaşım ve Oyuncak Müzesi hem zorlayıcı hem de biraz rahatsız edici. Arabalardan motosikletlere, itfaiye araçlarına ve uçaklara kadar yüzlerce aracı içeren bir adamın istifi, bolluğuyla neredeyse ezici. Koleksiyonu daha rasyonel bir şekilde dağıtmak için çok katlı dev bir hangar inşa etme planları olsa da, çok fazla şey varmış gibi gelebilir. Oyuncak koleksiyonu da muazzamdır ve Star Wars koleksiyonları ve diğer birçok tanınmış marka ile dolup taşan vitrinler içerir. Bu sadece koleksiyoncular ve meraklılar içindir.

Savaş Kuşları ve Tekerlekler

Burada sergilenen yaklaşık 30 özel sektöre ait klasik araba var. Onların 1934 Duesenberg, Packards, Lincolns ve Fords ile gösterinin yıldızı. Yeni Zelanda Savaş Pilotları Müzesi'ni duymuş olabilirsiniz - çoktan gitmiş olsa da, Birinci Dünya Savaşı SE5A, Hawker Hurricane, Vampire, Strikemaster ve etkileyici Skyhawk savaş uçağı dahil olmak üzere buradaki bazı uçakları hala görebilirsiniz. Burası aynı zamanda Yeni Zelanda'nın en büyük çağdaş gezici sanat koleksiyonuna da ev sahipliği yapmaktadır; koleksiyonun en az yarısı burada kalıyor.

Yeni Zelanda Savaş Pilotları Müzesi

Yeni Zelanda Savaş Pilotları Müzesi

State Highway 6'daki şehre giderken Yeni Zelanda Savaş Pilotları Müzesi'ni geçeceksiniz. Müze, Yeni Zelanda savaş pilotlarına bir övgü niteliğindedir. Uçak koleksiyonu, İngiliz Spitfire gibi iki dünya savaşı sırasında kullanılan uçakları ve Rus Polikarpov I-16 gibi ender uçakları içerir. Bu muhteşem uçaklardan bazılarını uçuş halindeyken görebileceğiniz, Wanaka üzerinde iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Savaş Kuşları hava gösterisine bir göz atın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi