Arrowtown Gezisi

Arrowtown Göller Bölgesi Müzesi

Arrowtown Göller Bölgesi Müzesi

Arrowtown'dan bu küçük ama çok akıllıca inşa edilmiş müzeye uğramadan ayrılmayın. Altına hücum günlerinden kalma eserler ve hatta Victoria okul odası, fırın ve demirci ile tamamlanmış yeraltındaki bütün bir sokak manzarasıyla bölgenin tarihine harika bir fikir verir. Ayrıca bir bilgi merkezi, küçük kitapçı ve galeri de var. Hatta 3 NZ $ karşılığında bir tava kiralayabilir ve yakındaki Arrow River'da şansınızı denemek için altın kaydırma ipuçları alabilirsiniz. Sabrınız yıprandığında ve elleriniz donduğunda, bir hobi araştırmacısının 2006'da bu nehirde 10 onsluk bir külçe bulduğunu unutmayın. (EBay'de 15.000 NZ $ 'a sattı.)

Çin yerleşimi

Çin yerleşimi

Kasabanın daha az ziyaret edilen bir bölümünde eski Çin yerleşimi var. Altına hücumun azalmasının ardından Çinli madenciler altın sahalarında yaygındı, ancak Avrupalıların yerel önyargıları onları kendi ayrı yerleşim bölgelerinde yaşamaya zorladı. On dokuzuncu yüzyıldan kalma restore edilmiş küçük binalarından bazıları, kuru iklimde dayanıklı olan çimden inşa edildi; diğerleri, oluklu demir veya sazdan çatılı katmanlı şist taşından yapılmıştır. Ah Lum'ın mağazası (şimdi restore edilmiş), Çin'in Kanton delta bölgesine özgü bir tarzda inşa edildi ve 1972'ye kadar işletildi. Yerleşim, bölgedeki herhangi bir günlük yürüyüşün değerli bir parçasıdır.

Yeni Zelanda - Arrowtown geziniz sonrasında Türkiye'ye dönüşünüzde Ankara mimarlık seçenekleri ile yaşam alanlarınızı tekrar gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Bu seyahat sizin ufkunuzu açarken zevklerinizi değiştirebilecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi