Te Anga – Marokopa Yolu, Yeni Zelanda

Te Anga – Marokopa Yolu

Te Anga – Marokopa Yolu

Bu klasik kırsal bölge yolu, Waitomo'dan batıya, sahile doğru ilerliyor. Eğer uzak Yeni Zelanda'yı keşfetmek isterseniz, bu muhteşem manzaraların arasından dolambaçlı muhteşem bir dolambaçlı yoldan veya Taranaki'ye uzun bir doğal yolculuk yapmanızı sağlar. (Benzin deposunun dolu olduğundan emin olmanız gerekir.) Hava açıksa, Waitomo'dan 7 km (4 mil) uzaklıktaki Haggas Gözetleme Noktası, güneye, Tongariro Ulusal Parkı'nın volkanik dağlarına kadar uzanan geniş bir görünüme sahiptir. Waitomo'dan yaklaşık 26 km (16 mil) Mangapohue Doğal Köprüsünde (mang-ah-po-hoo-ay olarak telaffuz edilir) durun. Park alanından köprüye iki yaklaşım vardır. Sağdan biri bir tepenin üzerinden tırmanıyor, istiridye fosilleriyle dolu kayalarla dolu bir vadiye düşüyor - milyonlarca yıl önce deniz tabanını iten sismik bir kaymanın kalıntıları. Doğal köprü, kayaların solundan yükselir. Diğer yol, açtığı bir geçit boyunca bir akıntıyı takip ediyor. Geçit duvarları, patikanın üzerinden geçen köprüyü oluşturup oluşturana kadar daha da yükseğe tırmanıyor. Bir yoldan gidip diğer yoldan geri dönen dairesel yürüyüş sadece 15 ila 20 dakika sürer. Dikkatli olun: cüzdan ve pasaport gibi değerli eşyalarınızı yanınızda taşıyın ve bagajınızı aracınızda gözden uzak tutun.

Te Anga – Marokopa Yolu

Marakopa Gezisi

Mangapohue Köprüsü'nden Marokopa'ya giden yolda yaklaşık 5 km (3 mil) daha uzakta bulunan Piripiri Mağaraları, ilginç fosil mirasıyla, bölgenin bir zamanlar su altı varoluşundan dev istiridyelerin izlerini işaret ediyor. Mağaralara yaklaşma ve girişler dik ve kaygandır, bu nedenle uygun ayakkabılar veya botlar giyin ve soğuk hava için bir ceket ve kasvetin içinden geçmek için güçlü bir el feneri getirin. Rehberli tur yoktur; sadece iz işaretlerini takip edin. Yine de birkaç kilometre ötede, 120 metrelik Marokopa Şelalelerini hoş bir orman yolu ile ulaşılan bir bakış açısından (yaklaşık 15 dakikalık gidiş-dönüş) görebilirsiniz.

Yol Te Anga'da ikiye ayrılıyor, kuzeye Kawhia'ya ya da güneybatıya 14 km (9 mil), sahilin siyah kumlu plajları üzerinde muazzam bir gözetleme yeri olan küçük Marokopa köyüne gidiyor. Marokopa'da Waitomo'dan 50 km (31 mil) uzaktasınız; Taranaki bölgesine giden daha zor (çoğunlukla çakıl) ama olumlu manzaralı bir rotada ya geri dönme ya da güneye gitme zamanı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi