Coromandel ve Plenty Körfezi, Yeni Zelanda

Coromandel ve Plenty Körfezi, Yeni Zelanda

Coromandel ve Plenty Körfezi

Güzel kumlu plajlar, yemyeşil yerel ormanlar ve bazı buharlı jeotermal faaliyetler, Coromandel ve Plenty Körfezi'ni Auckland kentinden oldukça uzak kılar. Sakinlerin çoğu balıkçı köylerinde veya küçük kırsal kasabalarda yaşıyor ve ara sıra sanatsal veya alternatif yaşam tarzı toplulukları, özellikle de Coromandel'de.

Her iki bölge de yılın büyük bölümünde güneşin adil payından daha fazla güneşleniyor, bu nedenle avokado, narenciye, kivi, fındık ve hatta subtropikal meyveler burada gelişiyor ve birçok üretici organik uygulamaları benimsiyor. "Dürüstlük kutuları" ile birlikte her yerde bulunan insansız meyve standlarına dikkat edin.

Her iki bölge de Yeni Zelandalılar için oldukça popüler tatil yerleri, plajlar ve koylar, balık tutma, sörf yapma ve suda kano ile karada yapılan çalılar ve kıyı yürüyüşleri ve bisiklet parkurları, özellikle Ocak ayındaki yaz tatillerinde insanları çekiyor. Onlara katılın, ya da belki daha akıllıca, kalabalıktan kaçınmak için seyahatinizi zamanlayın - hava yine de güzel olacak.

Yarımadanın batı kıyısı boyunca ve doğu kıyısı boyunca kıvrılırken, Pasifik Sahil Yolu olan State Highway 25'i takip edin. Özellikle yoğun yaz aylarında veya hafta sonları bu yolda trafik birikebilir. Yarımadanın doğu kıyısından güneye doğru ilerlerken, Pasifik Otoyolu, Plenty Körfezi'nin kıyı ovalarına ve ormanlarına uzanır.

Plenty Körfezi

Plenty Körfezi

Plenty Körfezi'nin Katikati'nin kuzey geçidinden Whakatane ve Ohope Plajı'na kadar uzanan kıyı şeridi, nehirler, haliçler ve kumsallarla kesilmiş devasa kumlardan oluşur. İç kesimlerde toprak zengin ve verimlidir; burası kivi asmalarının, mısır ve diğer mahsul tarlalarının ve yoğun yerli orman ceplerinin yayılan saçaklarıyla bahçecilik bölgesidir. Bazı koylarda balık tutan insanları göreceksiniz, ancak diğerlerinin sıkı koruma kuralları var; Balık şeklindeki işaretler balık tutup tutamayacağınızı gösterir.

Plenty Körfezi, ülkenin Māori tarafından yerleştiği ilk bölgelerden biriydi. Whakatane'de büyük göçmen waka'lardan (kanolardan) biri olan Mataatua'nın iniş alanını bulun ve güzel Mataatua toplantı evini ziyaret edin.

Yeni Zelanda - Coromandel ve Plenty Körfezi, geziniz sonrasında Türkiye'ye dönüşünüzde Ankara mimarlık seçenekleri ile yaşam alanlarınızı tekrar gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Bu seyahat sizin ufkunuzu açarken zevklerinizi değiştirebilecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi