Caraquet, Kanada

Caraquet

Caraquet

Caraquet Koyu'nda, güzel Baie des Chaleurs boyunca, Québec'in Gaspé Yarımadası'nın giriş boyunca işaret ettiği, Caraquet, Fransız lezzeti açısından zengindir ve tanınmış Akadya kültür başkentidir. Plajları da ilgi çekicidir ve Atlantik İllerinin sularını katlayan kruvaziyer hatlarının ilgisini çekmeye başlamıştır.

Papa Müzesi

Caraquet'in 7 km (4 mil) dışında bulunan Papa Müzesi, Kuzey Amerika'da papalık tarihine adanmış tek müzedir. Aziz Petrus Bazilikası ve Floransa'daki katedral gibi bina modelleriyle kilisenin sanatsal ve manevi mirasını kutluyor.

Acadian Tarihi Köyü

Acadian Tarihi Köyü

Buradaki 40'tan fazla restore edilmiş bina, 1770 ile 1949 arasında Acadian topluluklarını yeniden yaratıyor. Mütevazı evler, bir kilise, bir okul ve bir köy dükkanının yanı sıra ıstakoz kuluçkahanesi, bir bakır ve bir kalaycı dükkanı olan bir sanayi bölgesi var. . İki dilli personel büyüleyici hikayeler anlatır ve gösteriler sunar; ziyaretçiler katılmaya davet edilir. Ayrıca akşamları akşam yemeğinin ve eğlencenin tadını çıkarabilir ve bir 1907 otelinin otantik bir şekilde yeniden yaratıldığı büyük Hôtel Château Albert'te geceleyin.

Acadian Festivali

Acadian kültürünün bu iki haftalık kutlaması, Ağustos ayının ilk iki haftasında Caraquet'da düzenleniyor. Tintamarre'de kostümlü katılımcılar gürültülü bir şekilde sokaklarda geçit töreni yaparlar; Genellikle festivalin ilk Pazar günü düzenlenen renkli ve dokunaklı bir tören olan Filo Kutsaması, Acadian ekonomisi ve yaşam tarzı için balıkçılığın önemini anlamlı bir şekilde ifade ediyor. Bu etkinliklerin yanı sıra konser, tiyatro, hikaye anlatımı, şiir ve görsel sanatlardan oluşan bir program var.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi