Mahone Körfezi, Kanada

Mahone Körfezi, Kanada

Mahone Körfezi

Çimenli bir kıyı şeridi boyunca uzanan üç eski kilise, geniş bir su kıvrımı etrafında dolanan bu pastoral kasaba için sakin bir ton oluşturuyor. Tabii ki, buradaki hayat her zaman bu kadar sakin değildi. Mahone Bay bir zamanlar gelişen bir gemi inşa merkeziydi. Ondan önce korsanlar ve korsanlar arasında popülerdi. Aslında, Mahone Körfezi, kullandıkları alçakta yatan gemi türü için seçildi: Fransızca mahonne (alçakta yatan mavna gibi bir tekne) kelimesinin bozulması.

Mahone Körfezi'nin açık hava zevkleri arasında gizli koylara veya meşhur Kaptan Kidd'in favori uğrak yeri olan Oak Island da dahil olmak üzere birçok adaya kano gezintisi dahildir. Günümüz hazine avcıları, Main Street ve çevresindeki galerileri ve stüdyoları inceleyerek karada daha iyidir. Mahone Körfezi sadece 1.100 kişilik bir nüfusa sahip olmasına rağmen, kıskanılacak bir zanaatkar yelpazesini destekliyor.

Mahone Körfezi

Mahone Körfezi Müzesi

Bu sevimli küçük kasabadaki hoş eski binalardan birinde yer alan müze, Mahone Körfezi'nin uzun tarihi ve geleceğini şekillendiren bazı insanlar hakkında ilginç görüntüler içeriyor. Koleksiyon, tekne yapımı eşyaları ve modelleri, seramikler, ev antikaları ve 1750'lerde gelen ilk yerleşimcilerin hikayesini anlatan bir sergiyi içeriyor. Müze gönüllüleri de randevu ile turlar düzenleyebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi