Newfoundland Gezisi

Newfoundland Grand Bank

Newfoundland Grand Bank

Newfoundland'daki en güzel topluluklardan biri olan Grand Bank, önemli bir balıkçılık merkezi olarak büyüleyici bir tarihe sahiptir. Ticaret kalıpları nedeniyle, buradaki mimari Newfoundland'ın geri kalanından daha çok Halifax, Boston ve Bar Harbor, Maine'den etkilendi.

Eyalet Denizciler Müzesi

St. John's'daki The Rooms'un bir ileri karakolu olan bu yelken şeklindeki bina, vilayetin hem kara hem de denizle olan bağlantısını kutlayan parlak ve canlı bir müze içermektedir. Sergiler arasında 1800'lerden günümüze tekneler, gemi modelleri ve eserler yer alıyor.

Salmonier Doğa Parkı

Salmonier Doğa Parkı

Bir asırdan biraz daha uzun bir süre önce New Brunswick'ten getirilen geyik ile birlikte karibu, vaşak ve su samuru gibi birçok yerli hayvan türü bu 3,460 dönümlük vahşi alanda görülebilir. Kapalı bir 100 dönümlük sergi, yakından görüntülemeye izin verir.

Hawke Tepeleri

Salmonier Doğa Parkı'ndan Brigus'a, Trans-Kanada Otoyolu (Route 1) ile buluşmadan önce manzaralı Hawke Tepeleri'nden geçen Route 90'a girin. Bu rezerv, Rockies'in doğusundaki Kanada'daki alpin barrens'in en iyi temsilcisidir. Holyrood Junction'da (Route 62) inin ve oraya ulaşmak için Conception Bay'in eteklerindeki Route 70'i takip edin.

Boyd'un Koyu

1650 ve 1720 yılları arasında, Beothuk (kırmızı toprak boyasının kullanılması nedeniyle yerleşimciler için "Kızılderililer" olarak bilinen yerli bir kültür) kuzeydoğu kıyısındaki ana yaz kampı, şu anda Boyd's Cove olan yerdeydi. Boyd's Cove'daki ve yakınındaki sahil şeridi, kısa geçitlerle kıyıya bağlanan Twillingate Adası ve Yeni Dünya Adası tarafından bir şekilde korunmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi