Shelburne, Kanada

Shelburne

Shelburne

Deniz Feneri Yolu'nun yaklaşık üçte ikisini aşan Shelburne, birçok gezginin sevdiği, zaman içinde donmuş bir görünüme sahiptir. Amerikan Devrimi'nden sonra, 10.000 Loyalist onu kısa süreliğine Kuzey Amerika'nın en büyük yerlerinden biri haline getirdiğinde yerleşti - o zamanlar Halifax veya Montréal'den daha büyük. Amerikalıların daha küçük ve geçici akını, 1994 yılında film yönetmeni Roland Joffe ve ekibi The Scarlet Letter'ın kendi versiyonunu çekmeye geldiğinde Shelburne'un çehresini yeniden değiştirdi. Başrolünü Demi Moore'un oynadığı film kesin bir karmaşaydı, ancak yapımcılar kasabanın toparlanmasına ve zengin mimari mirası hakkında farkındalık yaratılmasına yardımcı oldu. Bugünün sahil bölgesi, 1780'lerde yapıldığı zamanki gibi görünüyor ve mevcut yapıların çoğu o dönemden kalmadır.

Black Loyalist Miras Alanı

Shelburne'un nüfusu Devrim Savaşı'ndan sonra patladığında, Kara Sadıklar kasabanın 7 km (4½ mil) kuzeybatısına indi. Oluşturdukları topluluk — New York'tan tahliyelerini denetleyen İngiliz generalin adını taşıyan Birchtown — dünyadaki Afrikalı Amerikalıların en büyük özgür yerleşim yeri oldu. Birchtown'un neredeyse unutulmuş hikayesi, Lawrence Hill'in ödüllü romanı The Book of Negroes'da anlatıldı, 2015'te bir CBC TV mini dizisi için uyarlandı ve yerel olarak filme alındı ​​ve kurucuları şimdi ulusal bir tarihi anıt olan 1½- km (1 mil) yorumlama yolu ve küçük bir müze.

Haziran 2015'te, bir yangında tahrip olan selefinin yerini alan yeni bir Miras Merkezi burada açıldı.

Shelburne Müze Kompleksi

Shelburne Müze Kompleksi

Shelburne'nin en önemli cazibe merkezi, Shelburne Tarih Derneği tarafından işletilen üç mülk içerir. Ross-Thomson Evi ve Mağazası, Kuzey Amerika'daki hayatta kalan en eski (ve görünüşe göre en iyi stoklanmış) genel mağaza olarak biliniyor ve 1820'lerden kalma görünümüne geri döndü. Shelburne bir zamanlar, balıkçılık filosunun temel dayanağı olan geleneksel dorileri ortaya çıkaran, gelişen bir tekne yapım endüstrisine sahipti. J.C. Williams Dory Shop'a ev sahipliği yapan eski sahil atölyesinde, zanaatkarların eski moda teknikleri kullanarak yenilerini yaptıklarını izleyebilirsiniz. Üçlüyü tamamlayan Shelburne İlçe Müzesi, bölge tarihine genel bir bakış sunuyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi