Biodôme ve Biyosfer

Biodôme

Biodôme

Herkes bir Olimpik velodromu bir doğa tarihi sergisine dönüştürmenin harika bir fikir olduğunu düşünmedi, ancak sonuç, Yaşam için Uzay kompleksinin bir parçası olan şehrin en popüler cazibe merkezlerinden biri oldu. Dört ekosistem - bir boreal orman, bir tropikal orman, bir kutup manzarası ve St. Lawrence Nehri - tek bir iklim kontrollü kubbe altında. Yerli flora ve faunayı gözlemleyerek her ortamda yolları takip edersiniz.

Tropik ormanın gerçek şeyler kadar sıcak ve nemli olduğunu ve Québec ve Arctic sergilerinin soğuk olabileceğini unutmayın. Rahat kalmak istiyorsanız, kat kat giyin. Biodôme, yenileme çalışmaları nedeniyle 2018'in bir kısmı veya tamamı için kapanacaktır, bu nedenle, ziyaret etmeden önce web sitesini kontrol etmeniz en iyisidir.

Biyosfer

Biyosfer

Hiçbir şey Expo '67'nin coşkusunu, Buckminster Fuller (1895–1983) tarafından Amerikan Pavyonu olarak tasarlanan jeodezik kubbeden daha iyi yakalayamaz. Artık sadece bir iskelet - ABD sergilerini elementlerden koruyan polimer paneller uzun zaman önce bir yangında yanmıştı - ama yine de bir bilim kurgu filminden koparılmış bir şey gibi göz alıcı bir manzara.

Bununla birlikte, kurgusal olmayan türden bir bilim, federal hükümetin kubbenin ortasında inşa ettiği özel çevre merkezinde araştırılır. Büyük Göller ve St. Lawrence Nehri sistemini korumanın zorluklarına odaklanır, ancak iklim değişikliği, sürdürülebilir enerji ve hava kirliliği üzerine canlı ve etkileşimli sergilere sahiptir. Çocuklar ve diğerleri, nakliye, turizm, su kaynakları ve hidroelektrik gücünün nasıl etkilendiğini keşfetmek için büyük bir su yolu modeli etrafında düzenlenmiş oyunları ve etkileşimli ekranları kullanabilir.

Sizde Kanada geziniz sonrasında Türkiye'ye döndüğünüzde bir de güzel ülkemizde özel bir tatil düşünebilirsiniz. Yat Kiralama hizmeti son zamanlarda oldukça popülerdir. Sizde Sava Yat Kiralama ile güvenilir ve eşsiz bir tatil geçirebilirsiniz. Bu seçeneği özellikle Bodrum Yat Kiralama seçenekleri ile mutlaka değerlendirmelisiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi