Ottawa Gezilecek Yerler

Ottawa Konfederasyon Meydanı

Ottawa Konfederasyon Meydanı

Şehrin kalbindeki bu üçgen kavşağın merkezinde, Kanada'nın savaş ölümlerini onurlandıran Ulusal Savaş Anıtı ve Meçhul Askerin Mezarı bulunuyor. Yanda, 2006'da dikilen Valants Anıtı var. Heykeller, Kanada'nın son dört yüzyıldaki askeri tarihindeki rollerinden dolayı 14 erkek ve kadını onurlandırıyor.

Kanada Bankası Para Müzesi

Kredi kartının atalarının hepsi burada: fil tüylerinden yapılmış bilezikler, deniz kabukları, balina dişleri ve dünyanın en büyük madeni parası olduğuna inanılan (6½ fit uzunluğunda ve 3 ton ağırlığında). Burada da ülkenin en eksiksiz Kanada banknotları ve madeni paraları koleksiyonu var.

Laurier Evi

Laurier Evi

1878'de inşa edilen bu İkinci İmparatorluk tarzı ev, bir zamanlar Kanada'nın en önemli iki başbakanı Wilfred Laurier ve William Lyon Mackenzie King'e ev sahipliği yapıyordu. King'in kristal küresi de dahil olmak üzere orijinal mobilyalar, siyasi hayatı iki dünya savaşını kapsayan bu iki adamın hayatlarına bir göz atıyor. Üçüncü katın bir bölümü, Lester Pearson'un konutundaki bodrum ofisini kopyalar. Nobel Ödülü sahibi, 1963'ten 1968'e kadar başbakan oldu.

Kütüphane ve Arşivler Kanada

Arşivler 60 milyondan fazla el yazması ve hükümet kaydı, 2 milyon harita ve yaklaşık 21 milyon fotoğraf içeriyor. Şecere uzmanları, Kanada'nın dört bir yanından kilise kayıtları ve nüfus sayımı iadeleri için ziyaret edebilirler (önceden arayın). Kütüphane, Kanada'nın yayınlanmış mirasını toplar, korur ve tanıtır ve kitaplar, resimler, haritalar ve fotoğraflar sergiler. Hem kütüphane hem de arşivler düzenli olarak sergiler düzenler.

Ulusal Sanatlar Merkezi

Bu kompleks bir opera salonu, bir tiyatro, bir stüdyo tiyatrosu ve okuma ve konserler için bir salon içerir. İçeride ve dışarıda hem Kanadalı hem de uluslararası sanatçıların heykelleri var.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi