Notre-Dame-des-Bois, Quebec

Notre-Dame-des-Bois

Notre-Dame-des-Bois

Notre-Dame-des-Bois, Maine sınırının hemen kuzeyinde, uykulu küçük, tek sokaklı bir köydür. Bölgenin en yüksek ve en dik dağlarından biri olan Mont-Mégantic'in gölgesinde, çevredeki ovadan 576 metre (1.890 fit) yüksekte ve deniz seviyesinden 3.601 fit yükseklikte oturuyor. 2007 yılında, Mont-Mégantic Gözlemevi alanı, Québec'teki en net gece gökyüzünden bazılarını sağlayan ışık kirliliği eksikliği nedeniyle, hem profesyonel hem de amatör yıldız gözlemcilerini çeken ilk Uluslararası Karanlık Gökyüzü Rezervi ilan edildi.

Astrolab du Mont-Megantic

Hem amatör yıldız gözlemcileri hem de ciddi gökbilimciler, 2007 yılında ilk Uluslararası Karanlık Gökyüzü Rezervi haline gelen, güzel vahşi ve dağlık bir alanda bulunan bu gözlemevine gidiyorlar. Gözlemevi, Townships'in ikinci en yüksek dağının (deniz seviyesinden 3.601 fit ve çevredeki arazinin 1.890 fit üzerinde) zirvesindedir ve kuzey yüzü, Kuzey Amerika'daki herhangi birine rakip olan yıllık kar yağışlarını kaydeder. Montréal Üniversitesi ve Laval Üniversitesi'nin ortak girişimi olan gözlemevi, Doğu Sahili'nin en büyüğü olan güçlü bir teleskopa sahiptir. Dağın eteğindeki karşılama merkezindeki Astrolab'da, gece gökyüzü hakkında bilgi edinmek için bir sergi ve multimedya gösterisi görüntüleyebilirsiniz. Saatler mevsime göre değişir, bu nedenle güncel bilgiler için web sitesini kontrol edin.

Parc du Mont-Megantic

Parc du Mont-Megantic

Zamanınız kısıtlıysa veya yürüyüş yapmak istemiyorsanız, Québec, Maine, New Hampshire ve gerçekten açık günlerde Vermont'un muhteşem manzaralarını görmek için Mont-Mégantic'in tepesine bir servis otobüsüne binebilirsiniz. Ama tam bir deneyim istiyorsanız, yürüyün. Parkta, kışın kar ayakkabısı ve kros kayakçılarına da açık olan 50 km'lik (31 mil) yürüyüş parkurları vardır. Gerçek bir macera için, parkın rustik barınaklarından birinde bir gece kalabilirsiniz.

Sizde Kanada geziniz sonrasında Türkiye'ye döndüğünüzde bir de güzel ülkemizde özel bir tatil düşünebilirsiniz. Yat Kiralama hizmeti son zamanlarda oldukça popülerdir. Sizde Sava Yat Kiralama ile güvenilir ve eşsiz bir tatil geçirebilirsiniz. Bu seçeneği özellikle Bodrum Yat Kiralama seçenekleri ile mutlaka değerlendirmelisiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi