Nelson'ın Tersanesi, Antigua ve Barbuda

 

Nelson'ın Tersanesi

Nelson'ın Tersanesi

Şimdi bir UNESCO Dünya Mirası Alanı olan Antigua'nın en ünlü cazibe merkezi, dünyanın hala kullanımda olan tek Gürcü dönemi tersanesi, tarih meraklıları ve denizci fındıklar için bir hazine hazinesidir. 1671'de Leeward Adaları valisi, Londra'daki Yabancı Plantasyonlar Konseyi'ne, karayla çevrili bu limanın avantajlarına dikkat çekerek yazdı. 1704'te İngiliz Limanı, garnizon istasyonu olarak düzenli olarak kullanılıyordu.

1784'te 26 yaşındaki Horatio Nelson, Leeward Adası İstasyonu'nun kaptanı ve ikinci komutanı olarak hizmet etmek için HMS Boreas'a gitti. Onun altında HMS Pegasus'un kaptanı, Clarence dükü Prens William Henry, daha sonra Kral IV. William olarak taç giydi. Prens, Nelson 1787'de Nevis'te Fannie Nisbet ile evlendiğinde sağdıç gibi davrandı.

Nelson'ın Tersanesi

Diğer Bilgiler

Kraliyet Donanması 1889'da İngiliz Limanı'ndaki istasyonu terk ettiğinde, maceracı yatlar hala ilkel koşullarda yaşıyor olsa da, bir çürüme durumuna düştü. İngiliz Limanı Dostları Derneği, 1951'de restore etmeye başladı; 14 Kasım 1961'de Nelson's Dockyard olarak büyük bir hayranlıkla yeniden açıldı. Yerleşkenin içinde el sanatları dükkanları, restoranlar ve 18. yüzyıldan kalma muhteşem restore edilmiş iki otel, Admiral's Inn ve Copper & Lumber Store Hotel, göz atmaya değer. (Sonuncusu, Nelson'ın Karayip filosu için bir malzeme deposunu işgal ediyor, 

Gürcü mimarisinin özellikle güzel bir örneği, iç avlusu Eski İngiltere'yi çağrıştırıyor.) Tersane, okyanusta seyreden yatlar için bir merkezdir ve Aralık ayı başlarında yıllık Boat Show'un merkezi olarak hizmet vermektedir. ve Nisan sonu ve Mayıs başında Yelken Haftası Regatta. Su taksileri sizi noktalar arasında 5 EC$ karşılığında feribotla götürecektir. Tersane Milli Parkı ayrıca plajlara, kaya havuzlarına ve ufalanan plantasyon kalıntılarına ve tepedeki kalelere erişen sakin doğa parkurlarını içerir.

Orijinal Deniz Subay Evi'ndeki Tersane Müzesi, gemi modelleri, İngiliz Limanı maketleri, orada çalışan insanlar ve demirleyen tipik gemiler, gümüş tekne yarışları kupaları, haritalar, baskılar, antik seyir aletleri ve Nelson'ın çok kendi teleskopu ve çay arabası.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi