Küba ve Plaza

Plaza Calixto Garcia

Plaza Calixto Garcia

Holguín'in küçük tarihi bölgesi, büyük ağaçlar ve İspanya'dan bağımsızlık için On Yıl Savaşı'nda (1868–78) yerel bir general olan Calixto García'nın mermer büstüyle süslenmiş bu meydanı kucaklar. Rezidanslar, küçük dükkanlar, gerekli Casa de la Trova (sık sık müzik performansları ile), Teatro Comandante Eddy Sunoi ve ara sıra resim ve fotoğraf sergileri ile Centro de Arte Salón Moncada içeren sömürge binaları ile kaplı.

Plaza de Dolores

Parque Céspedes'ten dört blok ötede, şehrin eski pazar yeri olan bu uzun plaza kafeler, açık hava restoranları ve dikkate değer ahşap balkonlara sahip 18. yüzyıldan kalma evlerle çevrilidir. Adını, doğu ucuna bakan kiliseden, restore edilerek konser salonuna dönüştürülen Iglesia de Nuestra Señora de los Dolores'den alır. Buradaki ağaçların birçoğu 2012'de Sandy Kasırgası tarafından devrildi; yeni dikimlerin tekrar büyümesi birkaç yıl alacaktır.

Plaza de la Revolución

Plaza de la Revolución

Adadaki hemen hemen her şehirde bir Devrim Meydanı, geniş bir alan ve belki de her topluluğun Küba sosyalizminin en belirgin işareti vardır. Reparto Sueño semtindeki bu, Papa John Paul II'nin burada Santiago'da kutlanan Kütlesinin yeriydi. Meydanın üzerinde yükselen, bağımsızlık savaşlarının kahramanlarından biri olan Tümgeneral Antonio Maceo'nun dramatik anıtıdır. Generali atının üzerinde, çevresinde yerden yükselen 23 çelik pala tarafından tasvir edilen bir savaş alanında aşağı inerken gösterir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi