Museo Histórico Municipal ve Parque Natural Escambray

Museo Histórico Municipal

Museo Histórico Municipal

1830'da bir şeker baronu tarafından inşa edilen etkileyici Palacio Cantero'da yer alan Tarih Müzesi'nin sergileri, Diego Velázquez tarafından kuruluşundan Devrimci hükümetin ilk yıllarına kadar Trinidad'ın gelişimini izler. İki oda antikalarla döşenmiştir ve duvarların bazılarını ayrıntılı duvar resimleri kaplamaktadır. Binanın büyük kulesinin tepesindeki gözetleme platformu harika bir manzara sunuyor. (Merdivenler cılız görünüyor, ancak güvenli, ancak klostrofobiniz varsa, muhtemelen darlıklarını tartışmak istemeyeceksiniz.)

Hastane de San Juan de Dios

Plaza de San Juan de Dios'un doğu ucunda, eski hastane şimdi çeşitli kültürel organizasyonların ofislerini barındırıyor. Geniş bahçesinin portikosunda, binanın tarihi, bazı eski fotoğraflar ve eski günlerden cerrahi aletler hakkında sergiler içeren basit bir müze bulacaksınız - modern tıbbın çok şükür. Tıp tarihine merakınız varsa hızlıca bir göz atmaya değer. Daha da ilginç olanı, çatıdan manzara.

Parque Natural Escambray

Parque Natural Escambray

Topes de Collantes çevresindeki dağlar, Parque Natural Escambray içinde korunan bir kahve çiftlikleri ve orman parçaları mozaiği ile kaplıdır. Bu doğa koruma alanı, Küba papağanı, zümrüt sinek kuşu ve trogon gibi kuşlara ev sahipliği yapan birkaç derin, yemyeşil vadiye sahiptir. Çeşitli yollar şelalelere çıkar; En erişilebilir olanı, Topes de Collantes'in 2 km (1 mil) kuzeyindeki Villa Caburní otelinden başlayan bir patika boyunca sadece 2 km'lik (1 mil) bir yürüyüş olan Salto de Caburní'dir. Muhteşem Salto de Rocío, Topes'in yaklaşık 17 km (10 mil) kuzeyindeki bir kaya yüzeyinden aşağı iner. Turlar (ziyaret etmenin tek yolu) sizi şelaleden sadece 2 km (1 mil) uzakta bir noktaya götürür. Topes'in birkaç kilometre batısındaki La Batata mağarasında, içinden bir yüzme deliği olan bir nehir akıyor; Bir gözetleme noktasından geçen 7 km'lik (4 mil) rehberli bir yürüyüşle ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi