Roseau, Dominika

Roseau

Roseau

Karayipler'deki en küçük başkentlerden biri olmasına rağmen, Roseau doğu Karayipler'deki herhangi bir kasabanın en yüksek nüfus yoğunluğuna sahiptir. Karayipler'in yerel mimarisi ve hareketli bir pazar yeri, ziyaretçileri geçmişe götürür. Tüm şehri yaklaşık bir saatte gezebilmenize rağmen, yavaş bir yürüyüşle yer hakkında çok daha iyi bir fikir edineceksiniz.

Birkaç yıldır, Tarihi Mimari Koruma ve Geliştirme Derneği (SHAPE), şehrin mimari mirasını korumak için programlar ve projeler organize ediyor. Birkaç ilginç bina zaten restore edildi. Kennedy Bulvarı'ndaki Lilac House, üç çeşit zencefilli oyma işi, kafesli veranda korkulukları ve ağır kasırga panjurlarına sahiptir. J.W. Old ve King George V caddelerinin köşesinde yer alan Edwards Binası, taş bir kaideye ve ikinci katta ahşap bir galeriye sahiptir. Old Market Plaza, Fransızlar tarafından ızgara yerine radyal bir plan üzerinde düzenlenmiş olan Roseau'nun tarihi bölgesinin merkezidir, bu nedenle Hanover, King George V ve Old gibi sokaklar bu bölgeden yayılır. Pazar yerinin güneyinde, 18. yüzyılda bir İngiliz kalesi olarak inşa edilen Fort Young Hotel; yakındaki devlet binası, halk kütüphanesi ve Anglikan katedrali de görülmeye değerdir. Dame ME Charles Bulvarı'ndaki körfezdeki yeni gelişmeler, sahili aydınlattı.

Sizde Dominika geziniz sonrasında Türkiye'ye döndüğünüzde bir de güzel ülkemizde özel bir tatil düşünebilirsiniz. Yat Kiralama hizmeti son zamanlarda oldukça popülerdir. Sizde Sava Yat Kiralama ile güvenilir ve eşsiz bir tatil geçirebilirsiniz. Bu seçeneği özellikle Bodrum Yat Kiralama seçenekleri ile mutlaka değerlendirmelisiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi