Cayo Levantado ve La Playita

Cayo Levantado

Cayo Levantado

Samaná kasabasında halka açık plaj yoktur, ancak sizi Samaná Körfezi'ndeki bir adada harika beyaz kumlu bir plaja sahip olan Cayo Levantado'ya götürmek için bir tekne kiralayabilirsiniz. Bugün küçük ada, buraya demirleyen 1.500 kruvaziyer yolcusunu ağırlamak için büyük ölçüde ticari bir işletmeye dönüştürüldü; yemek tesisleri, barlar, tuvaletler ve şezlonglar vardır. Ne yazık ki, limanda bir gemi olduğunda aşırı kalabalık ve gürültülü olabiliyor, bu yüzden o günlerde adaya gitmemek en iyisi olabilir. Ancak plaj inkar edilemez derecede güzel. Adanın kendi lansmanına sahip lüks, her şey dahil bir tatil yeri olan Bahía Príncipe Cayo Levantado (809/538-3131), yaklaşık 120 $ karşılığında bir günlük biletler (yalnızca yetişkinler için) satıyor.

Dominik Evanjelik Kilisesi

1824'te, Philadelphia'dan kaçan yüzlerce köleyi taşıyan Kaplumbağa Güvercin adlı bir yelkenli gemi Samaná'da karaya çıktı. Tarihi Dominik Evanjelik Kilisesi, Samaná'da kalan en eski orijinal yapıdır. Yapı aslında 1881'de İngiltere'den okyanusu yüz parça halinde geldi ve burada yeniden bir araya getirilerek Afrikalı-Amerikalı azatlıların manevi ihtiyaçlarına hizmet etti. 1946'da şehir çapında bir yangın Samaná'nın ahşap binalarının çoğunu ve Viktorya dönemi mimarisini yok etti; bu kilise mucizevi bir şekilde kurtuldu.

La Playita

La Playita veya Little Beach, ana Las Galeras plajına 15 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan bir nefes kesicidir. Burada taze balık sunan küçük bir kulübe ve çeşitli deniz ürünleri sunan ve eksiksiz bir bara sahip daha yeni, iki katlı bir sıva restoranı bulacaksınız (geceleri bir disko var). Kiralık bazı pis plastik salonlar, bazı derme çatma ızgaralar ve birkaç kişinin olduğu güzel bir küçük kumsal var. Hindistan cevizi ağaçları suyun çok üzerinde uzanır ve Cabo Cabrón'un bakir uzantısı bir kenar boyunca uzanır ve inanılmaz manzaralar ve mahremiyet ve yalnızlık duygusu sağlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi